"Türkiye'nin yönetim sistemi fiilen değişti"

Türkiye'nin yönetim sisteminin değiştiğini de söyleyen Erdoğan, "Yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir" dedi.

Yayınlanma: 14.08.2015 - 16:42
Abone Ol google-news

<video:345715>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de STK'lerle buluşmasında bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, geçtiğimiz günlerde muhtarlarla yaptığı görüşmedeki bölümlere değindi.

"KİMİN NEZEPİNİN NE OLDUĞUNU..."

Erdoğan; muhtarlara, "Hangi evde kim olduğunu, kimin nezebinin ne olduğunu gayet iyi biliyorsunuz..." dediğini aktardı. "Bunlar teröristse, bunları gelip emniyet mensuplarımıza bildirecek olan sizsiniz" dediğini söyleyen Erdoğan, muhtarlara; "Çünkü siz atanmış değil, seçilmişsiniz dedim" şeklinde seslendiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski savcı Zekeriya Öz'ün Almanya'da olduğunu da doğruladı, "Kaçan savcılarla ilgili kırmızı bülten çıkacaktır. Almanya'yı göreceğiz herkes uluslararası hukukun gereğini yapacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN YÖNETİM SİSTEMİ DEĞİŞTİ"

İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir. Hem buna engel olup hem de 'Cumhurbaşkanı her şeye karışıyor' demek, yağmur altında yürürken ıslanmaktan şikayet etmekten farksızdır.

ERDOĞAN ŞUNLARI SÖYLEDİ

- Bugün karşı karşıya kaldığımız meseleler, sadece hükümetin değil Tüm Türkiye'nin meselesidir.

- Muhtarlarımıza, "İstihbarat örgütleri gelsin de bölücü terör örgütleri mensuplarını bulsun demeyeceksiniz" dedim. Bana göre dedim, "Bir mahallede, hangi evde kim var, kim oturuyor" bunu en iyi bilen sizsiniz...

- Muhtar olarak hangi evde kim olduğunu, kimin nezebinin ne olduğunu siz gayet iyi biliyorsunuz dedim.

- Bunlar teröristse, bunları gelip emniyet mensuplarımıza bildirecek olan sizsiniz... Çünkü siz atanmış değil, seçilmişsiniz dedim.

- Gün tarafsız olma günü değildir. Türkiye Çanakkale'de olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, 2002'de olduğu gibi yeni dirilişin, yeni uyanışın eşiğindedir. Ne diyorlar "Cumhurbaşkanı da her şeye karşıyor, Cumhurbaşkanı koalisyon istemiyor, başbakan istiyor." Bunu neye dayanarak söylüyorsun?

- 7 Haziran seçimlerinden sonra "Erdoğan kaybetti" dediler. Amaç yıpratmak. Bunlar karşısında sessiz kalırsam, milletimin bana verdiği imkanları kullanmazsam sorumluklarımı yerine getirmemiş olurum. Ben onların arzu ettikleri cumhurbaşkanı olmadım, olmayacağım. Bu makama seçilirken milletime verdiğim söz var. Ben milletimin tarafında olacağımın sözünü vermiştim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler