CHP'den istifa eden Özkes, bakan olabilir

CHP ve MHP’nin üye vermeyeceğini açıkladığı Seçim Hükümeti’nde bağımsız milletvekilleri de yer alacak. Bu durumda CHP’den istifa eden Meclis’teki tek bağımsız vekil İhsan Özkes bakan olarak atanabilecek.

Yayınlanma: 24.08.2015 - 13:10
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 63. Hükümet’i kurmak için Davutoğlu’na verdiği 45 günlük süre, 23 Ağustos’ta sona erdi. Geçici bakanlar kurulu, iki koşulun bir araya gelmesi sonucu kuruluyor; “1- 45 gün içinde hükümetin kurulamaması ve 2- Cumhurbaşkanı’nın seçimlerin yenilenmesine karar vermesi.” Anayasa’ya göre, TBMM seçimlerinin Cumhurbaşkanı’nca yenilenmesine karar verilmesi halinde, Bakanlar Kurulu çekiliyor ve Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürecek hükümeti kurmak için Başbakan atıyor.
 
Anayasal şartlar
 
Geçici Bakanlar Kurulu için Anayasal şartlar şöyle: “Geçici Bakanlar Kurulu, yenilenme kararının Resmi Gazete’de ilanından itibaren beş gün içinde kurulur. Güven oyuna başvurulmaz. Seçim süresince ve yeni Meclis toplanıncaya kadar vazife görür.”

Geçici bakanlar kuruluna, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları TBMM’deki veya Meclis dışındaki bağımsızlardan olmak üzere, siyasi parti gruplarından, oranlarına göre üye alınıyor. Meclis’te bulunan tek bağımsız ise CHP’den istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes. Kulislerde Özkes’in, bakan olarak atanabileceği konuşuluyor. (Vatan)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler