MHP'li Mehmet Aslan'dan çarpıcı Türkeş iddiası

Eski oyuncu MHP'li Mehmet Aslan, KRT televizyonunun yayınına katıldı. Aslan'ın gündeminde Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş vardı.

Yayınlanma: 27.08.2015 - 16:53
Abone Ol google-news

MHP'li Mehmet Aslan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'e ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Aslan, "kendilerine gelen istihbarata" dayandırdığı iddiasında, Türkeş'in "kaset operasyonu" kurbanı olduğunu söyledi.

KRT'den Çağlar Cilara'ya konuşan Aslan, "Hizmet ihanetle olmaz. Bir insan eğer 40 yıllık davasını iki aylık süreç için veya herhangi bir saltanat için feda edebiliyorsa, bu ithamlara maruz kalabiliyorsa, arkadaşlarını, davasını, kendi rahmetli babasını satabiliyorsa bunun bir nedeni olur ve bu neden zorlamaya dayalı olur. Kanımca kimse durup dururken akıl sağlığı yerindeyse böyle bir işe kalkışmaz. Gelen istihbaratlara göre bunun gönülden yapılan hareketten ziyade kişisel menfaat ve kendi istikbalini kurtarmak zorunda kaldığı için siyasi davasından vazgeçmiş olduğu görünüyor" ifadelerini kullandı.

"2011 seçimlerinde de MHP'nin üzerinde oyunlar oynanmaya çalışılmış, kaset operasyonları düzenlenmiş, oy kaybetmesi planlanmıştı. Bunun böyle bir komplonun fotokopisi olduğunu hissediyorum. MHP'nin yüzde 20'yi aştığı bilgisi AKP'ye ulaştı, MHP ile ilgili böyle kozu oldukları için Türkeş'e böyle bir köşeye sıkıştırma operasyonu düzenlediler. Akıl sağlığı yerinde olan hiçbir insan 40 senelik davasından bir çırpıda vazgeçemez. Böyle bir girdaba girmesi için bir insanın hayır diyemeyeceği veya karşısına bütün gücünü, belini kıracağı kozun kullanılması lazım" diye konuşan Aslan şunları söyledi:

"Bu koz 2011'de oynanan büyük oyunun gösterilmemiş, o zaman lüzum görülmemiş kısmının yansımasıdır. Gelen istihbaratlara göre tamamen eğer teklifimizi kabul etmezsen başına bu işler gelecek diye tehditle bu operasyon düzenlendi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler