Bakan olunca kapattığı Twitter hesabından bunları yazmış

Türkiye'nin yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan oldu. Gürcan'ın bakan olmadan önce Twitter hesabından yazdıkları, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Yayınlanma: 30.08.2015 - 10:05
Abone Ol google-news

Cumhuriyet tarihinde kabinede yer alan ilk başörtülü kadın olan Gürcan’ın sildiği hesabında Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini dile getirdiği mesajları var.

Başbakan Davutoğlu’nun kurup, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay verdiği geçici Bakanlar Kurulu’nda  erkekler yine koltukları bırakmadı. Kabinede sadece 1 kadın yer alabildi.

Bu isim de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na getirilen Ayşen Gürcan.Kabinenin tek kadın bakanı Gürcan, cumhuriyet tarihine de şu ana kadar kabinede yer alan ilk başörtülü bakan olarak bir ilk yaşatmış oldu.

Gürcan 1990-2005 yıllarında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi, öğretim  görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalıştı. Bizler onun ismini Erdoğan’ın ilk defa mecliste yer aldığı, 59. hükümette duyduk.

Bu dönemde Gürcan Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevine başladı. Ardından ise 61. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in müşavirliği görevinde bulundu. Gürcan, Erdoğan’ın çocuklarının çalışmalarına da oldukça bağlı. Erdoğan’ın çocuklarının  yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’in genel kurul üyeleri arasında olan Gürcan, Esra Albayrak’ın  yönetiminde olduğu Yeşilay’ın bilim kurulu üyesi, Erdoğan’ın en küçük kızı Sümeyye’nin başkan yardımcılığını yaptığı KADEM’in de gönüllüsü.

Aktif sosyal medya kullanımı ile dikkat çeken Gürcan’ın bakanlık görevine getirilmesi ile ilk işi eski twitter hesabını kapatmak oldu.

‘Doping almış gibi...’

Gürcan’ın dikkat çekici tweetlerinden biri Erdoğan’a olan sevgisini dile getirdiği Mayıs 2012 tarihli;  “Kaçırdım :( Başbakanın konuştuğu salı’larda doping almış gibi oluyorum, içimde bir güç doğuyor ki, koşasım ve peşindeyim diyesim geliyor..” şeklindeki paylaşımı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Eğitim Bilimleri’nde öğretim üyesi olan Gürcan’ın eğitimle ilgili görüşlerini yansıttığı paylaşımı ise şöyle: “İnsan soruyor eğitim ne işe yarar eğer benim dini yaşamımı  kolaylaştırmayacak ise?” şeklinde.

Kısas ile ilgili de Gürcan şunları yazmış, “Oysa KISASta hayat vardır. Mazlumun yanında olmaktır, kararı da maktulün yakınları verir, devlet değil... Kısas insanlık hakkıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler