Kurtulmuş, atanacak öğretmen sayısını açıkladı

Başbakan Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantı sona erdi. Kritik kurul sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Yayınlanma: 01.09.2015 - 19:27
Abone Ol google-news

Geçici seçim hükümetinin Bakanlar Kurulu ilk kez toplandı.

63. Hükümet üyeleri, göreve başlaması dolayısıyla Anıtkabir'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Geçici Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısına geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki toplantı, sona erdi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Koalisyon kurulamadı. Vakti zamınında bir koalisyon kurulamadı, ama gereken yapıldı. Türkiye hukümetsiz kalmadı. Bu hukümetin temel özelliği Anayasal zorunluluk çerçevesinde kurulmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız Anayasal zorunluluktan dolayı Hukümeti kurmak için Başbakan Davutoğlu'na vermiştir. Başbakan Davutoğlu da Anayasal zorunluluktan dolayı hükümeti kurmuştur.

63. hükümet kuruldu. Bu hükümet güven içinde görevini yerine getirecektir. Ülkeyi uyum içinde seçime götürecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe durumunu ele eldık. Eğitimin kapasitesinin artırılması için müzakerede bulunduk.

'Silahların susturulmasını diliyorum'

20 Temmuz’da Suruç’ta başlayan ve süren süreçte terörün olabildiğince artmış olması hepimizi derinden yaralıyor. Buradan bir barış çağrısı yapmayı zorunluluk olarak hissediyorum. Barış Günü vesilesiyle silahların susturulmasını ve gömülmesini diliyorum.

Bugün Bakanlar Kurulu’nda hem her sene ele aldığımız konular oldu. MEB’in okulların açılması öncesindeki durumu hem de 2016 yılı bütçesindeki gelişmeler. Hopa’da başlayan ve büyük bir afete dönüşen sel felaketi dolayısıyla orada yaşananlar ve bu sonuçtan çıkardığımız dersler ve Karadeniz Bölgesi’nde yapılabilecekler hem de Türkiye genelinde alınabilecek önlemleri değerlendirdik. Hopa ve çevresindeki durumu ele aldık. Çiftçilerimizin zararı karşılanacak.

''37 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK''

Eylül ayı içerisinde 37 bin yeni öğretmen ataması yapılacak ve ihtiyaç duyulan alanlarda genç öğretmen arkadaşlarımız görevlerine başlayacaklardır. Bugün itibariyle dershane adı altında bir faaliyet olmayacak. Ama bundan sonra isteyen dershanelerin özel okula dönüşmesiyle ilgili de kapı açık bırakılacaktır. Türkiye’de dershane meselesini zorunlu hale getirien eğitim sisteminin yapısıdır. Bu çerçevede kimseyi mağdur etmeksizin, dershane sahipleri öğrencileri ve velileri mağdur etmeden dönüşümün gerçekleştirilmesi için gerekli uygulamalar yapıldı.

2415 dershane dönüşüm programına müracaat etti. 1401 tanesi de özel okul ruhsatı aldılar. Yine milli eğitim bakanlığıyla ilgili olarak konuşmalarımız arasında, mesleki eğitimle ilgili olarak kapsamlı bir çalışma yapılacak, bu çalışmaya bilim sanayi bakanlığımız, odalar birliği gibi kuruluşları da katarak bir rapor hazırlanacak ve mesleki eğitimin niteliğinin artırılması konusunda, adım atılacaktır.

''DERSLİK SAYISI YETMİYOR''

Artan nüfusumuza bu derslik sayısı yetmiyor. Bu açığı kapatmak için hayırseverlerimizin de devreye gireceği yeni bir programın üzerinde durduk. Bundan sonra isteyen hayırseverlerimizin derslik yapabilmesi, isimlerinin annelerinin babalarının isimlerinin bu okullara verilmesi, hatta maalesef artan terör dolayısıyla şehirlerimize gelen şehitlerimizin anısına yapılacak okullara şehitlerimizin adının bu okullara verilmesini hep beraber benimsemiş bulunuyoruz.

 

2016 bütçe süreciyle ilgili detaylı bir görüşmeyi yaptık. Bu süre içerisinde hiçbir aksama olmadan, bütçeyle ilgili bütün hazırlıklar zamanında yerine getirilerek 17 Ekim’e kadar merkezi yönetim bütçesi TBMM’ye gönderilecektir. Üç temel metnin hazırlanması, bunun da bir bütün içerisinde ele alınması perspektifini benimsedik.

''BAĞKUR, SGK, EMEKLİLER VE 4C'LİLERE MÜJDE ''

Birkaç tane müjdeyi vererek sorularınıza geçebiliriz. Bunlardan birisi, 23 eylül Çarşamba günü saat 00:00’dan 28 eylül pazartesi 07:00’ye kadar bütün otoyolların, boğaz köprülerinin ücretsiz olması, ayrıca belediyeler tarafından toplu taşım araçlarının ücretsiz yada indirimli olarak kullanılmasıyla ilgili olarak bakanlar kurulu kararnamemizi imzalamış olduk.

Yine ikinci müjdemiz ise, kurban bayramı tatili öncesinde bağkur, SGK, emeklilerin ve 4C'lilerin alacakları maaşları ücretleri bayramdan önce 17-23’ü arasındaki süre içerisinde ödemeler yapılacak.

İlk bakanlar kurulu bundan sonra rutin olarak 15 günde bir yapmayı planlıyoruz. Ama acil durumlar olduğu takdirde her zaman toplanabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler