Kılıçdaroğlu: Söz veriyorum, terörü bitireceksen 400'ü ben tamamlayacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde artan terör olayları ve şehit haberleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 'Sağduyu' çağrısında bulunan CHP lideri isim vermeden Erdoğan'a seslenerek, "Eğer terörü bitireceksen söz veriyorum o 400 vekili ben tamamlayacağım" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 09.09.2015 - 15:06
Abone Ol google-news

<video:364757>

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

-Genç kardeşlerime sesleniyorum. Provokasyonlara asla alet olmayın.

-Etnik kimlik, inanç üzerinden, yaşam tarzınız üzerinden siyaset yapıyorsa o bu ülkeyi bölen kişidir. Şunu söyleyin: Ben ülkemi insanımı seviyorum. Herkese saygı duyuyorum. Onlar bölüyor, siz bölmeyin.

-Yolcu otobüslerini taşlamayın. Ayrıştırmayın.

-Plaka üzerinden ayrıştıma yapılır mı? Benim ülkemin plakası o

-Bu uyarıyı ülkenin Cumhurbaşkanı yapsın isterdim. Nazım söylemiş 'Bu ülke hepimizin'

-77 milyon vatandaşımız hepimiz vatanseveriz. Görüşlerimiz, kimliklerimiz farklı olabilir. Ama aynı havayı tenefüs ediyoruz.

-Evet siyasi partiler vardır. Türkiye'deki bütün siyasi partilerin terörle aralarına çizgi koyması gerekiyor. Teröre karşı ortak çaba harcayacağız. Nokta.

- Düşüncelerimiz farklı olabilir. Bunlar ülkemizi sevmeyeceğiz anlamına gelmez. Verilemeyecek hesabımız yok. Kinle nefretle değil, akılla mantıkla her şeyi çözeriz.

-Medya, bizim kulağımız, gözümüz, sesimizdir. Medyada da çeşitlilik var. Medya üzerinde baskıyı asla kabul etmeyiz.

-Terör örgütü zaten nasıl bölerim ben bu toplumu diyor. Siz giderseniz Diyarbakırlı bir insanın dükkanını yağmalarsanız o insanı belki terörün kucağına atmış olacaksınız.

-Bayrağınızı alın, sloganınızı atın hiçbir sorun yok ama şiddet terör örgütünün değirmenine su taşımaktır.

-Silarlar kimin zamanında, nasıl konuşlandırıldı. Soracaksınız. Bu silahlar oraya konuşlanırken bu ülkeyi kim yönetiyordu? İstihbarat örgütü neredeydi? Bu soruları soracaksınız.

 -Siz nasıl hükümetsiniz? diye soru sorma hakkım var.

-Kendine soru soracaksın genç arkadaşım. Bunlar yapılırken kim iktidardaydı. Bu soruların yanıtını kendi vicdanında çözemezsen bu olayı da çözemezsin.

-Hazmedilemeyen bazı durumlara rağmen operasyon yapmıyoruz. Sorun o durum neydi? Ne oldu da hazmettiniz. Toplumu ateş çemberine soktunuz.

- Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar.

 - Bu şehitlerin kanlarından kim sorumlu. Daha da önemlisi bu ülke yönetiliyor mu? Kendi vicdanına sor.

-Hala 400 vekil arayışında olanlar var. Söz bu terörü bitir. Ben sana o 400'ü sağlayacağım.

-Bizim siyasetçiler olarak sorumluluğumuz var. Ülkeyi yönetmeye aday olarak sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz.

- Yine söylüyoum. Bu sorunu çözmek için masanın parlementoda olması lazım. Biz akılcıyız. Aklın üstünlüğüne inanırız. Onlar üst akıla inanıyor. O üst akıl ülkeyi bu hale getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler