Davutoğlu'na Erdoğan çemberi

AKP’nin kongreyle seçilen yeni MKYK üyelerinin neredeyse tamamı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden oluştu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığıyla da bilinen isimlerle birlikte 12 genel başkan yardımcısından Beşir Atalay, Ekrem Erdem, Nureddin Nebati, Yasin Aktay ile Genel Sekreter Haluk İpek yeni yönetimde yer almadı.

Yayınlanma: 13.09.2015 - 00:09
Abone Ol google-news

50 kişilik MKYK’de 31 isim değişirken, 19 üye yerini koruyabildi. Davutoğlu’nun yeni çalışma ekibi Erdoğan’a yakın isimlerden oluştu. Erdoğan’ın danışmanları eski Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Burhan Kuzu, Bülent Gedikli, damadı Berat Albayrak, avukatı Fatih Şahin, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan listeye girdi. Başbakanlığı döneminde Erdoğan’a danışmanlık yapan Fatma Betül Kaya ile eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yine Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde yakın ekibinde yer alan Sağlık bakanları Mehmet Müzezzinoğlu, Recep Akdağ, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile parti yöneticileri Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu ve Mustafa Şentop, Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminden bu yana yanında yer alan Mustafa Ataş, en güvendiği bürokratlardan Naci Ağbal ve yine en güvendiği isimlerden eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli MKYK’de yer aldı.

Abdullah Gül’e yakınlığıyla tanınan eski Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Salih Kapusuz, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik ve Sadullah Ergin ile birlikte Abdülkadir Aksu, Ahmet Demircan, Betül Birer, Ekrem Erdem, Emine Çift, Fazilet Dağcı Çığlık, Haluk İpek, Hasibe Özlem Çepni, Hüseyin Tanrıverdi, Lale Ersoy, Mazhar Bağlı, Mehmet Akın, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mustafa Akış, Necla Hattapoğlu, Nurettin Nebati, Ömer Bolat, Osman Can, Reha Denemeç, Sema Kırcı, Şuay Alpay, Tülay Kaynarca, Yasin Aktay, Zelkif Kazdal ve Zeynep Karahan Uslu liste dışında kaldı.

DİYARBAKIR'A ÖZEL ÖNLEM

Partinin 7 Haziran’da en büyük oy kayıplarından birini yaşadığı Diyarbakır’dan eski Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile eski Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun listede yer alması, seçimlere dönük bir önlem olarak yorumlandı. 7 Haziran’da aday yapılmayan Ensarioğlu ile 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamayan Eker’in 1 Kasım’da Diyarbakır’dan milletvekili adayı gösterileceğine işaret ediliyor.

 

 

YENİLENEN AKP MKYK

- Abdülhamit Gül

- Ali Aydınlıoğlu

- Alev Dedegil

- Asuman Erdoğan

- Ayhan Sefer Üstün

- Ayşenur Bahçekapılı

- Aziz Babuşçu

- Bekir Bozdağ

- Berat Albayrak

- Binali Yıldırım

- Bülent Gedikli

- Burhan Kuzu

- Cemil Çiçek

- Çiğdem Karaaslan

- Edibe Sözen

- Efkan Ala

- Faruk Çelik

- Fatih Şahin

- Fatma Betül S. Kaya

- Galip Ensarioğlu

- Hamza Dağ

- Hayati Yazıcı

- Mehmet Mehdi Eker

- Mehmet Ali Şahin

- Mehmet Babaoğlu

- Mehmet Doğan Kubat

- Mehmet Erdem

- Mehmet Müezzinoğlu

- Mehmet Muş

- Mehmet Özhaseki

- Metin Doğan

- Mevlüt Çavuşoğlu

- Mustafa Ataş

- Mustafa Şentop

- Naci Ağbal

- Nihat Zeybekçi

- Nurettin Canikli

- Nükhet Hotar

- Numan Kurtulmuş

- Ömer Çelik

- Öznur Çalık

- Ravza Kavakçı Kan

- Recep Akdağ

- Selçuk Özdağ

- Selçuk Öztürk

- Süleyman Soylu

- Vedat Demiröz

- Yalçın Akdoğan

- Yaşar Karayel

- Zeki Aygün


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler