'Erdoğan her şeyi itiraf etti'

Emekli Tuğgeneral Ali Er, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Valilere operasyon yapmayın talimatı verildi” sözlerinin, son dönemde yaşanan el yapımı patlayıcılı saldırıların altyapısının hazırlanmasına ilişkin bir itiraf olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 19.09.2015 - 10:51
Abone Ol google-news

Suruç saldırısından AKP ve PKK’nin nemalanmaya çalıştığını belirten Er, “HDP seçimlerde Kürt sorununun demokratik çözümünde anahtar rol üstlenebilecek hem meşruiyet hem de halka dayanan demokratik güç kazandı. PKK bunu kendi geleceği için tehdit olarak görüyor. HDP bunu görmeli PKK’yi siyaset alanına sokmamalıdır” dedi.

İktidarda kalma hırsı “Çözüm Süreci”nin son noktasının Suruç katliamı olduğunu belirten Er, “Bence bu eylemden nemalanmak isteyenleri sıralarsak ilk akla gelen; PKK’dir ve ardından da AKP’nin tek başına iktidarda kalma hırsıdır” dedi.

Şehitlerin “stratejilere kurban verildiğini” belirten Er, “HDP’nin güçlenmesinin ne Öcalan ve Kandil’in, ne de Erdoğan ve AKP’nin işine gelmeyeceğini Cumhuriyet’te yazdık. Bugünkü gelişmeler maalesef bunu doğruluyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler