Erdoğan'a 'İnce İnce'

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce "Ey valiler ey kamu görevlileri, bu kaçak sarayda ki sultan Abdullah Gül'e, Esed'e, Kaddafi'ye kardeşim diyordu, sattı. Şimdi de valileri sattı. Dikkat edin kamu görevlileri kanunsuz iş yapmayın sizi de satacak" dedi.

Yayınlanma: 30.09.2015 - 23:03
Abone Ol google-news




CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce partisinin Bismillah’tan şarkı yapılmasını yasaklattığını belirterek, "CHP bismillah demeyi yasaklatmadı, Bismillah’tan şarkı yapmayı yasaklattı. Sen Bismillah ile dalga geçiyorsun" dedi.

Muharrem İnce, Yalova'ya giderken partisinin Düzce İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililere hitaben konuşan İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Devletin parası ile kaçak sarayında muhtarları topluyor. Yahu ne insafsızlık ne vicdansızlıktır. Sen parti başkanı mısın? Cumhurbaşkanı mısın? Devletin başı mısın? AKP'nin başı mısın? Milletin parası ile bizim vergilerimizle örtülü ödenek 6 katına çıktı. Harca babam harca. AKP'nin seçim kampanyasına da yardım ediyor musun? Hazine yardımı olmayınca oradan para veriyor mu bilemiyorum? Çözüm sürecinde valilere talimatı ben verdim diyor. Görmezden gelin dedim diyor. Teröristler geçiyor, valiler diyor ki askere aman dokunmayın bizim tosuncuklara. 80 bin silahı sokmuşlar ülkeye sadece 3 ilde asker 290 operasyon için izin istemiş 8 tanesine izin verilmiş. İstihbaratı Genelkurmay'dan alıp MİT'e bağlamışsın, kendinle ilgili kuşkuların var. Rezil ettin memleketi" dedi.

YER YATAĞINDA UYUYANLAR ŞEHİT OLUYOR

Şehit olanların fakir ailelerin çocukları olduğunu belirten İnce, "Her gün çocuklar şehit oluyor. Hep kim oluyor biliyor musun? Garip, yer yatağında büyüyenler oluyor. Hep evinin dışı sıvasız çocuklar şehit oluyor. Fakir fukara çocukları şehit oluyor. Onların içinde 21 gün valinin denetiminde askerlik yapan yok, çürük raporu ile askerden kaytaran yok. Hep fakir fukaranın çocukları her gün Gabar Dağı'nda anlından vuruluyor. Bunların hesabını sormayacak mıyız?" diye konuştu.

SİZİ DE SATACAK

İnce valilere seslenerek, "Önceden ben talimat verdim valilere diyordu, dün açıklama yapıyor ben talimat vermedim diyor. Bazı kamu görevlileri yanlış anlamış, yanlış görev yapmış olabilir diyor. Ey valiler ey kamu görevlileri, bu kaçak sarayda ki sultan Abdullah Gül'e, Esed'e, Kaddafi'ye kardeşim diyordu, sattı. Şimdi de valileri sattı. Dikkat edin kamu görevlileri kanunsuz iş yapmayın sizi de satacak. Onun için anayasaya ve yasalara uyarak iş yapın. Buradan uyarmadı demeyin" ifadelerini kullandı.

SIFIRLA OĞLUM LAFINI 7 DAKİKADA ANLAMAYAN BOĞAZİÇİ'NE GİREMEZ

İnce katsayı konusuna da değinerek, şöyle konuştu:

"Bu kat sayı meselesi var. Diyor ki benim çocuklarım Boğaziçi'ne gireceklerdi kat sayı yüzünden giremediler. Ben de dershane müdürlüğü yapmış biri olarak söylüyorum. Bence sen sallıyorsun, ben hangi öğrencinin Boğaziçi'ne gireceğini anlarım. Sıfırla oğlum lafını 7 dakikada anlamayan adam Boğaziçi'ne giremez. O zaman cevabını ver, kaç net yaptılar? 100 sorunun kaçını yaptılar görelim. Ben de hesaplayayım sana diyeyim ki evet bu çocuklar girermiş ama kat sayı yüzünden girememiş diyeyim. Gerçi sen 80 öncesine kızın daha doğmamışken kızım yatak odası kapısına not bıraktı 'Babacığım bize zaman ayır' dedi diye dedin, haklısın doğmadan 3 sene evvel okuma yazma bilen Boğaziçi'ne girer. Vallahi doğrudur."

'CHP BİSMİLLAH'TAN ŞARKI YAPMAYI YASAKLATTI'

İnce, AK Parti'nin seçim şarkısıyla ilgili olarak, "Şarkı yapmışlar 'Haydi Bismillah' diyor. Bizim İstanbul milletvekilimiz de YSK'ya müracaat etmiş seçimde dini ibareler kullanamazsın diyor. YSK'da yasaklıyor. Sahtekarlığın böylesi. Çıkıyor meydanlara 'CHP bismillah demeyi yasaklattı' diyor. CHP bismillah demeyi yasaklatmadı, Bismillah’tan şarkı yapmayı yasaklattı. Sen Bismillah ile dalga geçiyorsun. Sonra anlaşıldı ki bunlardan ayrılan birisi Şanlıurfa'da belediye başkan adayıyken Saadet Partisi'nden aday oluyor. O'da 'Tamam inşallah, başkan inşallah' diye şarkı yaptırıyor. AKP ilçe başkanı 'İnşallah' dini tanımdır seçimde kullanılamaz diyor. Vay sahtekarlar vay. İnşallah dini bir tanım değildir. Ama bismillah her işe başlanırken kullanılır. Ben her gün evden çıkarken bismillah ile başlıyorum. Bismillah dini terim ama inşallah pek öyle değil. Sen inşallah bile yasaklansın diye mahkemeye gitmişsin, CHP Bismillah’ı yasaklattı diyorsun. CHP kadar kafana taş düşsün" dedi.

YERLİ VE MİLLİ MİLLETVEKİLİ TARİFİ

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli ve milli vekil söylemlerini eleştirerek, şöyle konuştu:

"Bir milletvekilinin yerli ve milli olmasını nasıl anlarız. Yerli ve milliye oy verin diyor ya. Ülkede Mehmetçikler şehit olurken birisi 90 yaşında ölen kralın taziyesine Suudi Arabistan'a gidiyorsa o yerli değildir. Böylelerini seçmeyeceksin. Valilik tabelalarından TC'yi kaldırıyorsa, okullardan andımızı kaldırıyorsa, devletin mallarını haraç mezat satıyorsa bu devletin kurucularına Atatürk ve İsmet Paşa'ya ayyaş diyorsa bu milli değildir. Bunu da seçmeyeceksin. Yerli ve milli arıyorsan işte karşında duruyor"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler