'400 vekil için kan döktürdü'

Kılıçdaroğlu, Mersin’de Erdoğan’ı şu sözlerle suçladı: “400 vekil istedi. Millet vermedi. O da mademki öyle önünüze kan, acı ve gözyaşı koyuyorum dedi.”

Yayınlanma: 03.10.2015 - 22:25
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçim kampanyasını Mersin’de başlatırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan istediği için Türkiye’nin çatışma ve ölümler içinde erken seçime gittiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Mersin’de seçmenin karşısına “Önce Türkiye” sloganıyla çıktı. Partinin sloganının yanı sıra Grup Yorum’un eski solisti ve Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın besteleyip seslendirdiği partinin şarkıları da ilk kez çalındı. CHP otobüsünden yapılan anonslarda ve miting alanındaki pankartlarda, 7 Haziran’daki emekliye çifte maaş ve asgari ücret vaatlerinin yanı sıra gençlere yönelik taahütler, passoligin kaldırılması ve çatışmanın sona erdirilip barışa yeniden dönülmesi vaatleri de dikkat çekti.

 

Seçimin kaynağı...

7 Haziran’da CHP’nin birinci çıkıtığı Mersin’de coşkulu bir kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, kısa konuşmasında Türkiye’nin neden erken seçime gittiğini anlattı. 7 Haziran’dan sonra başlayan çatışma ortamı ile erken seçim arasında doğrudan bağlantı kuran Kılıçdaroğlu, meydanda bulunanlara “7 Haziran’dan bu yana ne değişti? Hangi gerekçeyle seçime gidiyoruz? Ne oldu da seçime gidiyoruz” sorularını yöneltti. Bu soruların ardından Kılıçdaroğlu, neden erken seçime gidildiğini de şu sözleriyle ifade etti:

“Ben emeklilere iki maaş ikramiye vereceğim dediğimde kıyameti kopardılar. Kaynağı nereden bulacaksın diye. Şimdi yeniden seçime gidiyoruz ve büyük paralar harcanıyor. Şimdi ben soruyorum, seçim için kaynağı nereden buldun?”

Kılıçdaroğlu, erken seçime gidilmesinin AKP’nin 7 Haziran’da ortaya çıkan tabloyu kabul etmemesinden kaynaklandığını söyledi. Özellikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı bu nedenle suçlayan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İl il gezdi 400 milletvekili istedi. Başkanlık istedi. Millet vermiyorum dedi. O da mademki vermediniz sizin önünüze kan, acı ve gözyaşı koyuyorum dedi. Yani, halka diyor ki, ya bana oy vereceksin ya da ben seni, senin iradeni dinlemiyorum.”

 

Ev ev gezilecek

Kılıçdaroğlu seçim kampanyası boyunca tüm CHP’lilerin, bunları ev ev, sokak sokak gezerek halka anlatmasını istedi. Çatışmalı ortam nedeniyle AKP’yi ve Erdoğan’ı suçlarken 1 Kasım için “Bu topraklarda göz yaşına son vereceğiz. Barışı getirecek tek parti CHP’dir” sözlerini verdi. Kılıçdaroğlu, çatışmalı sürecin yanı sıra ekonomiye de yer verdi. Artan işsizliğe ve doların yükselişine değinen Kılıçdaroğlu tüm bunların AKP’nin eseri olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de sayıları 2 milyonu aşan Suriyelilere de değindi ve AKP’nin Suriye politkasının Türkiye’ye faturasının dünyadaki son gelişmelerle de iyice ortaya çıktığını anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon