Saray mı demokrasi mi?

Mersin’den dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’da halkın “Saray baskısı altındaki Türkiye mi, demokratik Türkiye mi” tercihi yapacağını söyledi.

Yayınlanma: 05.10.2015 - 06:48
Abone Ol google-news

<video:381247>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerinde halkın, “Saray baskısı altındaki Türkiye mi, demokratik Türkiye mi” tercihi yapacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu için de “Saray’ın vesayeti altında Başbakancılık oynuyor” dedi. Mersin mitinginin ardından Ankara’ya dönerken uçakta bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Muhatabımız HDP

Bildirge toplantısında da açıkladım. Türkiye’nin en temel sorunu Kürt sorunudur. Bu sorunu çözmek de siyasetin görevidir. Yol haritamız, kanun tekliflerimiz var. Bunlar gerçekleşirse sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Muhatabımız HDP olur. Meşru organ olarak HDP’nin muhatap alınması lazım. İmralı ve Kandil’de değil Parlamentoda çözüm aranmalı. Kandil’le görüşmeyi doğru bulmuyoruz

Bahçeli’nin mesajı

Devlet Bahçeli’nin koalisyon konusundaki açıklamaları önemli bir gelişme. AKP ile de koalisyon yapabileceğini söylüyor.

AKP’nin valileri

Valiler kendisini devletin değil AKP’nin valisi olarak görüyor. O tavır aynen devam ediyor. Valiler çıkıp ‘biz hükümetin valisiyiz’ diyorlar.

Koalisyon olasılığı

Bu süreçte koalisyon konuşmanın sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Her siyasal parti tek başına iktidar ister. Koalisyon konusundaki tavrımız belli. Halkın iradesini en iyi değerlendiren partiyiz. Milli iradeyi sandıktan çıkan irade olarak gördük. Ama onlar milli iradeyi kaçak Saray’da oturan kişinin iki dudağından çıkan söz olarak gördüler. Milli irade konusunda aramızda bu kadar açık bir fark var.

Seçimin ertelenmesi

Umarım öyle bir kumar oynamazlar. Türkiye için felaket olur.

‘Havuz’a baskı yapmayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran seçimleri sonrası kendilerine hükümetin kurdurulmadığını belirterek, “Hükümeti kursaydık emekli ikramiyesini almıştı. Asgari ücret 1500 TL olmuştu. 800 bin taşeron kadrolu olmuştu. Kölelik sitemi sona ererdi. Çiftçi mazotu 1 TL 80 kuruşa alacaktı” dedi.

Cumhuriyet tarihinin en ağır krizlerinden birinin yaşandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “İki tercihimiz var. Ya baskıdan yana oy kullanacağız. ‘Baskı olsun, medya susturulsun, gazeteciler dövülsün, dış politikada da soyutlanalım, başımızda da bir diktatör olsun’ deniyorsa oy belli, yeri belli. Ama diyorsanız ki, bu ülkede herkesin karnı doysun, her anne baba çocuğunu güler yüzle okula göndersin, bu ülkenin saygınlığı bütün dünyada olsun, işsizimiz olmasın, medya özgürce yazabilsin diyorsanız, CHP’ye oy verin” dedi.

Kılıçdaroğlu “Havuz medyasına da sesleniyorum, ne yazarsanız yazın CHP iktidarında size bunların yaptığı gibi baskı yapmayacağız. Çünkü biz demokratız, demokrasiye inanıyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler