Ateşkes gündemde

KCK’den 1 Kasım öncesi tarihi bir adım geleceği mesajları HDP’de ateşkes beklentisini artırdı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, AKP’nin seçim öncesi ciddi provokasyon ve saldırıları devreye koyacağı bilgisi aldıklarını söyleyerek ateşkesin bu planları boşa düşüreceğini belirtti.

Yayınlanma: 08.10.2015 - 22:02
Abone Ol google-news

KCK’den 1 Kasım öncesi HDP’nin zaferi için tarihi bir adım geleceği mesajları partide tek taraflı ateşkes beklentisini artırdı. KCK’nin bu kapsamda birkaç gün içinde ateşkes açıklaması yapabileceği dile getirilirken, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de seçim sürecine yönelik önemli açıklamalar yaptı.

HDP İmralı heyeti üyesi ve Grup Başkanvekili Baluken, KCK tarafından ateşkes ilanı olarak yorumlanan açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, KCK’nin bir ateşkes kararı alması durumunda AKP’nin seçim sürecinde yapacağı ciddi provokasyonların da boşa düşeceğini söyledi. Baluken, kaos ortamı yaratacak siyasi suikastlerin devreye konulacağına yönelik bilgiler bulunduğunu belirterek, “Ateşkese yönelik bir karar; AKP’nin olası bazı provokasyonlarını hayata geçirme ve bunları PKK’ye mal etme konusundaki arayışlarının da önüne geçebilir” dedi. Baluken, 1 Kasım’dan sonra oluşacak tabloda HDP’nin AKP ile bir koalisyon yapıp yapmayacağı konusunda da “Halkımızın verdiği mesaj önemlidir. İlkelerimiz de bellidir. Barış, demokrasi, adalet, özgürlüklerin genişletilmesi; bu konuda yapıcı olarak Türkiye’deki toplumsal sorunları çözmeye niyeti olan herkesle görüşmeye hazırız” dedi.

AKP’nin ajandasında provokasyon var: ‘Seçim döneminde provokasyonlar gündeme gelebilir mi?’ sorusu üzerine Baluken, “AKP, iktidar için her türlü çılgınlığı yapabilecek, her türlü suçu işleyebilecek bir yapı. Özellikle saray gladyosunun ne yaptığını hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar özellikle bölgede 100’e yakın sivil katledip sivil katliamlarını bile başka yere havale etme arayışına girdiler. Geçmişte benzer bir takım provokatif saldırıları hep farklı tarafa havale etmeye çalıştılar. Kendi mitingine saldırı tartışılıyor, büyük alışveriş merkezlerine kendi emrindeki güçlerle bomba koydurtup onu başka yere havale etme konuşuluyor. Bölgede özellikle korucu aşiretlerine yönelik bir takım derin planlamaları yapıp yine bunu bir karşıtlaştırma unsuru olarak ortaya koyacağı söyleniyor. Bunların tamamı AKP’nin ajandasında var. Bizdeki bilgiler AKP’nin çok ciddi provokasyonlar ve saldırıları devreye koyacağı, hatta siyasi suikastlerle bir kaos ortamı yaratacağına dair bilgilerdir” dedi.

Yurtdışı oylarını çalmak için hazırlığın olduğunu belirten Baluken şöyle devam etti: “HDP yurtdışından en fazla oy alan ikinci parti olmasına karşın, yurtdışı oyların sayılacağı sandıkta HDP’ye sandık kurulu üyeliği verilmedi. YSK’de müşahit sayısının da yarı yarıya düşürülmesi ile ilgil bazı tartışmaların yapıldığına dair bilgiler geliyor. Belli ki HDP’nin yurt dışından aldığı oyları çalmaya yönelik çok ciddi bir hazırlık var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler