CHP ve HDP müziğin sesini kıstı

Ankara katliamı sonrası partiler seçim programlarını değiştirdi.

Yayınlanma: 14.10.2015 - 23:45
Abone Ol google-news

Ankara’daki katliamın ardından seçim kampanyasına ara veren CHP, yeni program için çalışmalarını sürdürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak’ın şekillendirdiği çalışma çerçevesinde Kılıçdaroğlu miting yerine il ve ilçe ziyaretleri yapacak. Programlarda müzik çalınmayacak. Toprak, “Vatandaşlarımızın 7’si çıkmadan seçim çalışması yapmayacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul’da TÜSİAD toplantısına katılacak. Saldırının ardından önce 3 günlük seçim çalışmalarını iptal eden CHP, bu tavrını derinleştiriyor. Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’a kadar kitlesel programlar yerine il ve ilçe gezileri ile toplantılara ağırlık verecek. Bu doğrultuda dün Gaziantep’te sivil toplum kuruluşlarıyla buluşan CHP lideri, bugün de İstanbul’da TÜSİAD’ın düzenlediği toplantıda, işadamlarıyla bir araya gelecek.

Toprak, partinin izleyeceği politikayı şöyle anlattı: “Biz bir taraftan insanlarımızın acılarını paylaşıyoruz, diğer taraftan toplumsal barışımızı yeniden inşa etmek için mücadele veriyoruz. Bu ağır atmosferde herkes CHP’ye bakıyor, herkes Kemal Kılıçdaroğlu’na bakıyor. Çünkü samimiyetle çalışıyoruz. Bu doğrultuda müzik çalmıyor, reklam ve diğer propaganda faaliyetlerine ve çalışmalarımıza cuma gününe kadar ara veriyoruz. Önümüzdeki günlerde daha çok yurttaşlarımızı ziyaret edeceğiz. İlk 7 gün kesinlikle miting yapmama kararı aldık.”

Siyasi partilerin bu tür ortamlarda ciddi sınavlar verdiklerine işaret eden Toprak, CHP’nin, kampanyasını ülkenin geleceğini ön plana koyarak sürdüreceğini söyledi. Toprak, şunları kaydetti:

“Belli odakların Türkiye’nin içerisini karıştırdığı ve birçok vatandaşımızın evladını kaybettiği yerde reklam yapmayı doğru bulmuyoruz. Bu olay duyulur duyulmaz, 1 saat içerisinde tüm reklamlarımızı geri çektik, durdurduk. Toplantılarımızı iptal ettik, müziklerimizi ve örgüt çalışmalarımızı durdurduk. Türkiye, evlatlarını toprağa verirken burada oy avcılığı yapmayı doğru bulmam. Umut vereceğiz. Yılgınlığa, terörün insanları esir almasına izin vermeyeceğiz.”

Ev ziyaretleri ve salon toplantıları

MAHMUT LICALI

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığında bugün toplanacak HDP Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) Ankara katliamının ardından partinin seçim çalışmalarında izlenecek yol haritası belirlenecek. Türkiye’yi sarsan katiamın ardından hayatını kaybedenler için taziye ziyaretleri ve cenazelerin defin törenlerine yoğunlaşan HDP’nin, seçim çalışmalarında müzik yayını yapılmaması; milletvekili adaylarının ev ziyaretlerinde bulunması ve parti yöneticilerinin de kapalı salon toplantıları düzenleyeceği bir program uygulayacağı belirtiliyor.

HDP MYK’de katliamla ilgili gelişmelerin değerlendirilmesi, yarın gerçekleşmesi beklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Demirtaş görüşmesi ve iki hafta gibi kısa bir süre kalan 1 Kasım’a kadar yürütülecek seçim çalışmalarının ele alınması bekleniyor. Katliamın ardından 10 mitingi iptal eden HDP, katliam nedeniyle seçim çalışmalarında bazı değişiklik yapmayı planlıyor.

Mitinglerin iptalinin ardından HDP milletvekili adaylarının da ev buluşmaları, kahve toplantıları ve esnaf ziyaretleri gibi doğrudan halkla iletişimin kurulacağı bir programın yürütülmesi planlanıyor. HDP ayrıca medya üzerinden de seçmene ulaşmayı planlıyor. HDP’li milletvekillerinin katliam kurbanlarının yakınlarına yaptıkları taziye ziyaretlerinin bitmesinin ardından seçim çalışmalarına yoğunlaşılacağı ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler