1 Kasım’da gerilim artabilir kaygısı

CHP- HDP görüşmesinden ‘Seçimden sonra da diyalog’ kararı çıktı.

Yayınlanma: 16.10.2015 - 21:54
Abone Ol google-news

Ankara katliamının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile TBMM’de görüştü. HDP Meclis grubunda Demirtaş’ın makamında gerçekleşen görüşmeye CHP grup başkanvekilleri Özgür Özel ve Levent Gök de katıldı. Çok sayıda görevli polisin HDP ile CHP grubu arasında hazır bulunması dikkat çekti. Demirtaş, ana muhalefet lideri olarak Kılıçdaroğlu’nun bu kadar kritik bir dönemde diyaloğun geliştirilmesi yönünde rol üstlenmesinin çok önemli olduğunu ileterek kendisine teşekkür etti.

Görüşmede her iki partinin 1 Kasım’dan sonra diyalog içinde olması konusunda fikir birliğine varıldı. Demirtaş’ın 1 Kasım’dan sonra oluşacak siyasi tabloda 7 Haziran’da olduğu gibi kaolisyon görüşmelerinin uzaması ve herhangi bir kaolisyonun kurulamaması durumunda Türkiye’de yaşanan gerilimin daha da artabileceği kaygısını ilettiği belirtildi.

Toplantı sonrası Kılıçdaroğlu, “Sayın Davutoğlu, olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Özellikle son günlerde yaptığı açıklamalar kendi içinde ciddi çelişkilerle dolu” dedi. Demirtaş ise Davutoğlu’nu kastederek, “Kendisi sorumlu olduğunun farkında değil. Özür dilemesi gerekenin kendisi olduğunun farkında değil halen bizden bekliyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler