Kılıçdaroğlu: Yetkiyi Saray'dan değil halktan isterim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri için kaygılı olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 17.10.2015 - 11:28
Abone Ol google-news

Adana’daki programı kapsamında Ceyhan’da partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, “Hepimizin kaygısı var. Bu seçimler sıradan seçimler değil. Diğer seçimler gibi değil. Bu seçimlerde sandığa giderken oturup bütün vatandaşlarımızın düşünmesi lazım. Bir yıl değil, iki yıl yıl değil, beş yıl değil; 13 yıldır iktidardalar. Tek başlarına yönetiyorlar ülkeyi. Ülkeyi hangi hale getirdiklerini gördünüz. 78 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Sen bu ülkede huzur, işsizlik olmasın, analar ağlamasın mı istiyorsun? Sen bu ülkede taşeron işçilik olmasın mı istiyorsun? O zaman bir tek yolu var bu işin. Sandığa gideceğiz ve CHP’ye oy vereceğiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu: Biz gençleri olağan şüpheli olarak görmüyoruz

YETKİYİ SARAYDAN DEĞİL HALKTAN İSTERİM

7 Haziran seçimlerinden Başbakan Ahmet Davutoğlu’na görev verildiğini hatırlatan CHP Genel Başkanı, “Hükümeti kuramadı. İradesini saraya ipotek etmiş biri zaten hükümet kuramaz. İradesini başka bir iradeye ipotek etmiş bir kişi ülkeyi de yönetemez. Normalde Anayasa ve teamüllere göre yetkinin bizlere verilmesi gerekiyordu. Ama vermediler. Sanıyorlardı ki biz ağlayacağız, sızlayacağız. Ben yetkiyi saraydan değil halktan isterim.” diye konuştu.

Çiftçinin perişan, toprakların bereketli olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Emeği var çiftçinin, alınteri var. Ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Zarar ediyor sürekli. Çiftçiye gittiğimiz her yerde destekledim. Bütün girdiler; gübresinden mazotuna kadar… Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Çiftçi kardeşimin düşünmesi lazım. ‘Ben neden dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyorum’ Efendim bizde petrol yok. Diğer ülkelerde petrol yok. Orada daha düşük bir bedelle mazotu kullanırken neden Türkiye’de dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Neden bütün benzin istasyonları vergi birer vergi dairesine dönüşmüş vaziyette. Çiftçi kardeşime sesleniyorum. Senin derdinin nasıl çözüleceğini de çok iyi biliyorum. Senin alın terinin güvencesi benim, CHP’dir. Bunu çok iyi bil çiftçi kardeşim. Sana 7 Haziran’da mazotu 1,5 liradan vereceğim, diyordum. Ama bunların iktidarında dolar tut tutabilirsen, yükseldi. Şimdi sözüm söz: 1,8 TL.’den vereceğim.” şeklinde konuştu.

"GENÇLERİ OLAĞAN ŞÜPHELİ OLARAK GÖRÜYORLAR"

Gençlerin üniversiteyi okuduktan sonra işsizlikle karşı karşıya geldiğine dikkat çeken CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti: “İşsizliği çözmemiz lazım. Gencecik çocuklarımız neden kahve köşelerinde otursunlar. Neden babalarından, annelerinden harçlık ister hale gelsinler. Söz veriyorum, işsizliği de bitireceğiz. Üreten Türkiye olacak. Herkesin ürettiği ve kazandığı bir Türkiye olacak. Gençlere yasak getiriyorlar. Meydanlarda, internette, düşünceyi açıklarken yasak; çünkü onlar gençleri olağan şüpheli olarak görüyorlar. Gençlere sözüm var; olağan şüpheli değil, bu ülkeni umudu olarak sizleri görüyorum.”

“Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer ?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin memleketi hangi hale getirdiği beli. Milliyetçi Hareket Partisi her şeye 'hayır' diyor. HDP denklemin dışında. Geriye bir parti kalıyor; o da Cumhuriyet Halk Partisi. Terörü bitirecek, birlik ve bütünlüğü sağlayacak parti CHP’dir. Onlar köşeyi döndüler halk yoksullaştı. CHP iktidarında hiçbir siyasetçi köşeyi dönmeyecek, halk zenginleşecek. Her yede rahatlıkla söyleyebilirsiniz: Davutoğlu saray için Kılıçdaroğlu halk için çalışır.” dedi.

Mitingde Kılıçdaroğlu'na gençler tarafından Ceyhanspor'un forması hediye edildi. CHP lideri daha sonra barış güvercini uçurup, çay bahçesinde emeklilerle tokalaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler