Kılıçdaroğlu: Biz gençleri olağan şüpheli olarak görmüyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençleri hiçbir zaman şüpheli olarak görmediklerini, CHP iktidarında ise gençlere asla yasak koymayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 17.10.2015 - 17:35
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkı selamlayarak miting meydanı olan Adnan Menderes Parkı meydanına geçti. Seçim otobüsüne çıkarak, toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu'nın konuşması sık sık ‘Başbakan Kemal’ sloganları ile kesildi.

'TÜM SÖZLERİMİN ARKASINDA KAPI GİBİ DURACAĞIM'

Çiftçinin dünyanın en pahalı mazotunu kullanmak zorunda kaldığını belirten Kılıçdaroğlu; “Sevgili Kozanlılar size söz vermeye geldim ve tüm sözlerimin arkasında kapı gibi duracağım. Kozanlı çiftçilerin durumunu biliyorum. Size dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar. Sözüm söz mazot 1 lira 80 kuruş olacak. Kaynak nereden diye soruyorlar. Sen sarayına kaynak bulurken sormuyoruz da çiftçinin mazotuna gelince kaynak mı soruyorsun. Sizden sadece yetki istiyorum CHP’ye ve bize güvenin. Ben Anadolu'nun Kemaliyim, birileri gibi saraylarda yetişmedim” dedi.

'13 DEĞİL 4 YIL İÇİN YETKİ VERİN TÜRKİYEYİ DEĞİŞTİREYİM'

Hükumetin 13 yılda ülkeyi perişan ettiğini savunan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İşçinin, esnafın, köylünün, kamyon şoförünün kısacası halkın durumunu biliyorum, hepsi perişan. Efendim istikrara oy verin diyorlar, siz memlekette istikrar mı bıraktınız ki. Dolar aldı başını gidiyor gencecik çocuklarımız işsiz, her gün şehit haberleri geliyor. Bunlara 13 yıl yetki verdiniz memleketi nereye getirdiler. Ben sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin Türkiye’yi birlikte değiştirelim herkes kazansın. Ben inanç, kimlik ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmam. Bize göre insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üzerinde yeri vardır.”

'ÖĞRENCİLER OKULLARDA TAM GÜN EĞİTİM ALACAK'

Eğitim alanında yenilikler yapacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu öğretmen ve öğrencilerin tam gün eğitim yapacağını ifade etti. Annelere seslenen Kılıçdaroğlu; “Sevgili anneler bizim iktidarımızda çocuklarınızı tam gün okula göndereceksiniz. Yanisabah gidecekler akşam gelecekler öğle yemeği için beslenme çantası olmayacak. Çocuklar öğretmenleri ile birlikte yemeklerini ücretsiz yiyecekler. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz ve onlar güzel huzurlu bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Ayrıca öğretmeni toplumun en saygılı kişisi yapacağız. Çünkü çocuklarımızı öğretmenlerimize emanet ediyoruz” diye konuştu.

'GENÇLERİ OLAĞAN ŞÜPHELİ OLARAK GÖRMÜYORUZ'

Gençlerin ülkenin geleceği ve umudu olduğunu ifade eden CHP lideri; “Sevgili gençler biz sizi olağan şüpheli olarak görmüyoruz. Biz sizi bu ülkenin umudu ve geleceği olarak görüyoruz. CHP iktidarında sizin için asla ve asla yasak olmayacak. Düşüncelerinizi rahatlıkla söyleyebileceksiniz. Çünkü bir ülkenin umudu ve geleceği gençliğindedir. Size inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını, “Bir şeyi sakın unutmayın Davutoğlu Saraya, Kılıçdaroğlu ise halka çalışır” diyerek sonlandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler