Demirtaş: Ankara katliamına karşı en güzel cevap beraber olmak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İngiltere'nin başkenti Londra'da Cemevi'ni ziyaret etti. Londra Cemevi'nde konuşan Demirtaş, "Her şey sandık değil. Cemevi etrafındaki çabalarınız, çalışmalarınız önemli" dedi.

Yayınlanma: 18.10.2015 - 16:36
Abone Ol google-news

Öğle saatlerinde Cemevi'ne gelen Demirtaş'ı İngiltere Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, Cemevi Başkanı Tugay Hurman ile 30'a yakın kişi karşıladı.

Dedelerden Mehmet Duran ve Mehmet Yüksel, Selahattin Demirtaş'ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

İngiltere Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, İngiltere'deki tüm Alevileri sandık başına gitmeye davet ederken "Birlik Beraberlik zamanı geldi" diye konuştu.

Ankara'daki kanlı saldırıya değinen Demirtaş, "Ankara katliamına karşı en güzel cevap beraber olmaktır. Temennimiz Ankara Garı'nda bir araya gelen güçlerin iktidar olmasıdır. Ankara Garı'nda katledilen gençlerimizin, insanlarımızın anısına katkı sağlamak istiyorsak, onlara borcumuz olsun, ülkeyi o güçler yönetmeli. Türkiye'yi yönetmesi gereken güçler onlardır. Biz başkalarına kin ve nefret için iktidara gelmek istemiyoruz. Türkiye'yi aydınlığa çıkaracak yaklaşım bizim yaklaşımımızdır. AKP kendilerine oy vermeyen herkesi bölücü terörist olarak yaftaladı. Tek başına iktidar olduklarında Türkiye'yi huzur getiremeyecekler, çünkü geri kalan herkesi düşman olarak görmeye devam edecekler. 1 Kasım önemlidir. Kim barıştan, emekten yanaysa halkımızın oyları oraya gitmelidir. AKP'yi durduracak tek güç de sizlersiniz" dedi.

Demirtaş, bugün Türklerin yoğun yaşadığı Kuzey Londra'da saat 15.30 ve 18.00'de de Kuzey Londra'da Dominion Centre Wood Green Kapalı Salonu'nda vatandaşlarla bir araya gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler