Demirtaş: Türkiye'nin 3'te 2'si Cumhurbaşkanı'ndan korkuyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Hiçbir sorunumuz Kürt sorunu da dahil, şiddetle, savaşla, silahla bugüne kadar çözülmedi. Bundan sonra da ne kadar can kaybına uğrarsak, o bizim Türkiye toplumu olarak ortak kaybımızdır, acımızdır. Bunların hiçbirine gerek yok" dedi.

Yayınlanma: 19.10.2015 - 19:03
Abone Ol google-news



İngiltere'deki temaslarının ardından Türk Hava Yolları'na ait uçakla Londra'dan İstanbul'a gelen Demirtaş gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "PKK'ye sırtımızı dayamadık" şeklindeki açıklamalarına ilişkin sorulan soru üzerine Demirtaş, “Burada Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere, Eş Başkanımız Sayın Yüksekdağ'ın söylemediği bir cümle üzerinden ısrarla bilgi kirliliği yarattılar. Sayın Yüksekdağ, özellikle Suriye'deki IŞİD-PYD mücadelesinde 'Biz PYD'den yana tarafız, IŞİD'den yana değil. İlle de birine sırtımızı dayayacaksak IŞİD'e değil PYD'ye dayadık' demişti. Ama burada Cumhurbaşkanı ve Başbakan bunu 'PKK'ya sırtımızı dayadık' diye tercüme ettiler ve Türkiye kamuoyunda bu şekilde bir algı yarattılar. Ben bunu düzelttim, bunun söylenmediğini, böyle bir söylemimiz olmadığını ifade ettim. Biz halka sırtımızı dayadık. Biz Türkiye'de demokratik bir siyaset yapan bir partiyiz. Seçmenlerimizin gücüyle, desteğiyle ayakta kalıyoruz. Başka da sırtımızı dayadığımız bir güç yoktur" diye konuştu.

"MERKEL, BİR HAKİKATE VURGU YAPIYOR"

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinde, "Seçimden sonra Kürtlerle yeniden barışma konusunun gündeme gelmesini istiyoruz" sözlerinin hatırlatılması üzerine, Selahattin Demirtaş, “Bilemiyorum, takip edemedim. Biz tabiî ki bütün sorunlarımızın konuşarak, diyalog içerisinde çözülmesi gerektiği konusunda net bir tutuma sahibiz. Hiçbir sorunumuz, Kürt sorunu da dahil, şiddetle, savaşla, silahla bugüne kadar çözülmedi. Bundan sonra da ne kadar can kaybına uğrarsak, o bizim Türkiye toplumu olarak ortak kaybımızdır, acımızdır. Bunların hiçbirine gerek yok. Sayın Merkel'in bunu ifade ediyor olması, bir hakikate vurgu yapıyor olmasıdır. Biz Türkiye içerisindeki demokrasi güçleri ve dinamikleriyle kendi sorunlarımızı halen çözecek güce ve kararlılığa sahibiz. Yeter ki bu kamplaşma, kutuplaşmaya karşı bir arada durmaya çalışalım, başaralım" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ÜÇTE İKİSİ CUMHURBAŞKANI'NDAN KORKUYOR"

Cumhurbaşkanlığı makamının Türkiye'de bir "korku merkezi" odağına dönüştüğünü ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

“Bunu bilerek ya da bilmeyerek yapıyorlar, bilemiyorum. Bütün uyarılarımıza rağmen, bu hassasiyeti dikkate almadan, kamplaştırıcı, ötekileştirici bir dil kullanmaya devam ediyorlar. Türkiye'nin önemli bir kısmı, üçte ikisinden fazlası ülkenin Cumhurbaşkanı'ndan ciddi ciddi korkuyor. Her türlü çılgınlığı yapabileceğine dair korku ve kaygı hali var. Çünkü yaptıkları, gerçekleştirdiği hukuksuzluklar önümüzdeki dönem gerçekleştireceği hukuksuzlukların da işaretidir, garantisi ve göstergesidir. Herkes hem 1 Kasım seçimlerinden hem de sonrasına dair korku duyuyor. Ama biz şunu söylüyoruz; bu olumsuzluklara bakarak panik yapmaya gerek yok, umudu yitirmeye gerek yok. Umut bizleriz, hep birlikte varız. Hep birlikte ülkemizdeki temel bütün sorunları bir arada, birlikte yaşayarak, barışla çözebilecek kararlılığa sahibiz. Savaşa ve çatışmaya ısrar eden bir AKP politikasına karşı, biz, barışı savunduğumuz ve ısrarcı olduğumuz müddetçe barış isteyenler kazanacaktır."

"ALLAH MUHTARLARA YARDIM ETSİN"

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün 12'nci Muhtarlar Toplantısı yaptığını hatırlatması üzerine, "Allah Muhtarlara yardım etsin. Ben onlara üzülüyorum. Çünkü ondan daha büyük bir zulüm düşünemiyorum. Allah onlara yardım etsin" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler