Devlet Bahçeli: Meclis'te 5. parti olabilir

MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Kasım'daki seçimlerin ardından tablonun aynı olması durumunda, Meclis'te 5. bir partinin de olabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 10:03
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinden sonra siyasi tablonun değişmemesi   durumunda ne olacağıyla ilgili “AKP’liler belki de Erdoğan’dan vazgeçebilirler” tahmininde bulundu. 

Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın “miadı doldu” eleştirilerine ise “küllerimizden yeniden  doğarız, Anka kuşu misali” yanıtını verdi. MHP lideri, Erdoğan’ın Almanya Şansölyesi   Merkel’i “taht görünümlü” koltukta ağırlamasını ise “Koltuk meraklıları için hayli sevindirici. Bundan   daha güzel koltuk mu olur?” sözleriyle eleştirdi.

Bahçeli, İstanbul mitingi dönüşünde gazetecilerin  sorularını yanıtladı.

Erdoğan’a “kuzu kuzu” yanıtı: Erdoğan, Cumhurbaşkanı olma özelliklerini bütünüyle kaybetmiş bir siyasi rekabet içinde. AKP’nin himayesinde gelişigüzel konuşma davranışı içinde. Bu tür davranışlara son vermelidir. Oraya gitmek demek Erdoğan’ı kabul değil, makama saygıdır. Bunlar “Kuzu kuzu gelecekler” diyorlar. Kuzunun biri yanında. (Burhan Kuzu’yu kast ediyor) İkincisinin kim olacağı belli değil. Bozkurt gider artık. Kendisine gitmeyi bir 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi algılarsa, çok farklı yorumlar ortaya çıkabilir. Eskiden beri söylerim bozkurtlar Erdoğan’ın ensesindedir.

Bilal  Erdoğan’ın İtalya tercihi: Öcalan denen caninin İtalya’da yaşamayı tercih etmesi, önce  başka yerlere gitmesi, sonra oraya gelmesi hattı zatında akılcı yoldur. Burada da Türkiye ile İtalya   arasında suçluların iadesi anlaşması var mı, yok mu bilmiyorum. Bilal Erdoğan şu an için suçlu mu,   değil mi? Bilmek lazım. Ama İtalya’nın tecrübeli savları var bildiğim kadarıyla.

‘5. parti’ açıklaması: 1  Kasım’da tablo aynı olacaksa, Meclis’te 4 parti olacaksa, bu 5 de olabilir.  Çünkü geçmiş dönemlerde, seçimlerde, Meclis’te temsil edilen partilerin, dönem sonuna baktığımızda  parçalanma ile sayıları artmıştır. O dönem içinde bazı milletvekillerinin yeni parti   oluşturmalarıyla 5. parti oluşturmuşlardır. Bunların içinde barajı aşan da olabilir veya mevcut partiler  içinde siyasi tıkanıklığa doğru o tıkanıklıkta siyaseti açmak, normalleştirmek için 5. parti Meclis  içinde kurulabilir anlamındadır. Kimler geldi, kimler geçti (Seçimden sonra tablonun değişmemesi  üzerine): Türkiye’nin geleceğiyle ilgili AKP’liler belki de Erdoğan’dan vazgeçebilirler. Türk siyasetinde  vazgeçilmez insan yoktur. Olursa olur, olmazsa olmaz gibi bir kural yok..

Ailelerden özür dilenmeli: Konyalılara yakışmadı, çok çirkin. 102 insanımız o olayda hayatını   kaybetmiş, saygıyla rahmetle anmak dururken ıslıklamak gibi terbiyesiz, saygısız bir tavrın hiç  kimseye faydası yoktur.

Demirören’e eleştiri: (Maçların Konya’da oynanması): Onu bizim (Yıldırım) Demirören’e sormak   lazım. Federasyon Başkanı’na sormak lazım. Konya büyük bir şehir, orada spor faaliyetlerine ilgiyi   artırma fikrine düşmüş olabilirler. Demirören’e kim telkin etti? Başbakan’a karşı daha hoşgörülü olma   konusunda...

Ecevit’le neden şartsız koalisyon kurdu?: O zaman Ak troller yoktu. Şimdi var, ısmarlama siyaseti yönlendirecek insanlar var. Ak troller Türkiye’de siyaseti zehirleyen unsurlar olmuştur. (Fuat Avni’yi) Takip etmiyorum, trolleri de fazla okumam.

“Mister No” benzetmesi

Bahçeli, gazetecilerle sohbetinde, siyasette “hayırcı” olarak nitelendirilmesi ve “Mr. No” şeklinde  tanımlanmasıyla ilgili görüşlerin sorulması üzerine de esprili bir yanıt verdi. Bahçeli, gülerek, “Türk  milliyetçisi bir insanım. Bu nedenle bir İngiliz çizgi roman karakterine benzetilmek, her Türk’ün ağrına gider. Onun için ‘hayırda hayır var’ sözü yerine ‘Mr. No’ demenin anlamı var mı? Ak trollerin işi bunlar, herhalde onlar da bir gün vazgeçerler bu davranışlarından” dedi.

Bahçeli, “toplumun 1 Kasım seçimlerine olan ilgisizliğini” de “Her ne kadar heyecan gözükmese de sessiz bir öfke olduğunu tahmin ediyorum. Eğer bu sessiz öfke sandıkta patlarsa, demokrasimiz için
hayırlı bir sonuç oluşturur” sözleriyle yorumladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler