Erdoğan yine hedef saptırdı: Ankara katliamını dört örgüt yapmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki barış mitingi öncesinde toplananların katledildiği saldırı hakkında konuştu. Erdoğan, olayın kolektif bir terör eylemi olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 22.10.2015 - 13:54
Abone Ol google-news
<video:392703>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki katliam hakkında konuştu. Erdoğan, kanlı saldırı için dört örgütün bir araya geldiğini savundu. Katliamın "kolektif bir terör eylemi" olduğunu söyleyen Erdoğan, "Gar'ın önünde yaşanan olay, terörün nasıl kolektif uygulandığını gösteren bir olaydır. Kalkıyorlar 'Burayı DAEŞ yaptı, bilmem kim yaptı'. Bu tamamen kolektif bir terör eylemidir" dedi.

Erdoğan, "Burada DAEŞ de var, PKK da var, burada el Muhaberat da var, burada Suriye'nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır" şeklinde konuştu.

http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2015/10/21/392253_cover_mainslider_big.jpeg?lastModified=1445503188399

"DİKTATÖR" ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Erdoğan, kendisini "diktatör" diye eleştirenlere, "28 Şubat'ta, 12 Eylül'de neredeydiniz" diye sorarken, "12 Eylül'ün paşası cumhurbaşkanlığı yaparken bir kez olsun bu kelimeyi, bu kavramı kullanabildiniz mi? Gerçek diktatörlere bir kez olsun diktatör diyebildiniz mi? Diyemezler, diyemediler. Çünkü bunlar cennetmekan Sultan Abdülhamit Han'a diktatör diyenlerin adeta neslidir, onların devamıdır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler