Bahçeli: Be hey gafil, insanlarımız ölüyor

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara'da konuştu. Davutoğlu'na seslenen Bahçeli "İnsanlarımız ölüyor, sen oy hesabı yapıyorsun; hiç mi Allah'tan korkmaz, kuldan utanmazsın" diye seslendi.

Yayınlanma: 25.10.2015 - 14:29
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Ankara’daki mitinginde, “Terörü azdıran, bölücülüğü havaya kaldıran AKP yönetiminin içine PKK kaçmıştır. PKK terör örgütü değildir diyen Kandil vizeli milletvekilleri, gazeteci ve yarım aydınlar AKP’nin kanatları altındadır” diye konuştu.

MHP İstanbul’da gerçekleştirdiği büyük mitingin ardından ikinci büyük mitingi Ankara Anadolu Meydanı’ndan gerçekleştirdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge vatandaşların yoğun katılım gösterdiği görüldü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasından önce MHP’nin 1 Kasım için gösterdiği Ankara adayları tanıtıldı. Mitingde, kadın izleyicilerin anonslarla ön saflara çağrıldığı görüldü. Aday tanıtımının ardından konuşmaya başlayan Bahçeli, AK Partiye ve muhalefete yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Gelecek hafta yapılacak 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin Türkiye’nin birliğine, milletin geleceğine, insanların refahına en üst düzeyde katkılar sağlaması dilekleriyle konuşmasına başlayan Bahçeli, “Her şeye rağmen seçimlerin barış, huzur, olgunluk, güvenli ve demokratik yarış içinde geçmesini ümit ediyor, siyasi partilere ve milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum. Üzerimizde oynanan oyunlara, Geleceğimizi karartmaya çalışanlara, Aramıza sokulmak istenen fitnelere rağmen buradasınız, bu meydandasınız. Sizlerle iftihar ediyor, hepinize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin ümitsiz olmadığını gösteriyorsunuz. İhanet ve felaketlere direniyor, bozgunculara dik duruyorsunuz. Ülkemiz zor durumdadır. Geleceğimiz bıçak sırtındadır. Huzurumuz darboğazda, iç barış ve kardeşlik ortamı buhrandadır. Terörizm Türkiye’yi kana bulamış, adeta ölüme yatırmıştır” dedi.

-“ANKARA’NIN GÖMBEĞİNDE CANLI BOMBA PATLAMASI SIRADAN HADİSELERDEN DEĞİLDİR”-

10 Ekim günü, Ankara’nın “göbeğinde” canlı bombaların patlamasının sıradan hadiselerden olmadığını söyleyen Bahçeli, “Canlı bombalar hükümetin acziyetinden, güvenlik ve istihbarat zafiyetinden azami ölçüde yararlanmışlardır. Terör örgütleri AKP’nin kötürüm ve körlüğünü fırsat bilmişlerdir. İntihar bombacıları Suriye’den Ankara’ya kadar rahatlıkla geliyor, başkentte saldırılarını icra edebiliyorsa, ortada hükümetin ağır bir kusuru ve ihmali var demektir. Gaziantep’te çarıkçılığa özenen, Şanlıurfa’da dama oynayan, Gazali ve Hegel’le rüyalarda buluşan Davutoğlu ne iş yapmaktadır? Suçlu, Başbakanlığı kağıt üstünde kalan Ahmet Davutoğlu’dur. Suçlu 17-25 Aralık’tan yakayı kurtarmak için devlet hayatını tarumar eden, bu da yetmezmiş gibi teröristlere kol kanat geren Recep Tayyip Erdoğan’dır. Canlı bombaların kimliği bilinmektedir. Katillerin listesi de tutulmuştur. Davutoğlu’nun açıklamaları bu yöndedir. Fakat birden hukuk devleti olduğumuzu hatırlayan Davutoğlu, teröristleri kollarcasına ‘Eylem yapmadan harekete geçemeyiz’ diyerek Başbakanlığa layık olmadığını, üstlendiği yetkiyi kötüye kullandığını göstermiştir. Canlı bombalar hedeflerini imha için etrafta gezerken, Başbakan sabırla eylem yapmalarını beklemektedir. Böyle bir devlet idaresi nerede görülmüştür?” dedi.

-“DAVUTOĞLU BU SÖZÜNÜ AÇIKLIĞA KAVUŞTURMAK DURUMUNDADIR”-

Davutoğlu’nuun Şanlıurfa’da IŞİD’e “nankör” dediği cümleleri hatırlatarak konuşmasını sürdüren Bahçeli, “PKK’yı korkaklık ve hainlikle itham etmektedir. Davutoğlu Ankara’daki bombadan sonra oylarının arttığını söyleyecek kadar da aklını ve ahlakını kaybetmiştir. IŞİD’e nankör diyen Davutoğlu bu sözünü açıklığa kavuşturmak durumundadır. İyilik bilmeyene nankör denildiği bilinen bir gerçektir. Davutoğlu IŞİD’e hangi iyilikleri yapmış, hangi kıyakları geçmiştir de, bu terör örgütü nankörce davranmış, kadir kıymet bilmemiştir?” diye konuştu.

-“BU CILIZ VE ACİZ ZİHNİYET…”-

Başbakan Davutoğlu’nun 7 Ağustos 2014 tarihinde bir televizyon kanalında, IŞİD’in varlığını “reaksiyon” olarak tanımlamasını hatırlatan Bahçeli, “Bu cılız ve aciz zihniyet Ankara saldırısının maksat ve mesajlarını okumaktan, yorumlamaktan, gerekli tedbirleri almaktan oldukça uzaktır” diyen Bahçeli, “Asıl sorun, asıl çarpıklık, asıl vahim tablo da budur. İhmaller serisi sonucunda, hangisi olursa olsun, terör örgütleri Ankara’ya taşınmıştır. İhanetler zinciri canlı bombalara yeşil ışık yakmıştır. Türkiye terör parantezine alınmış, terör boyunduruğuna girmiştir. AKP, körle yatmış, şaşı kalkmıştır. Ülkemiz böyle gidemeyecek, bu şekilde yönetilemeyecek, canilerin oyuncağı olamayacaktır. Biliniz ki, teröre dur demek, ülkenin geleceğine hizmettir. Teröristleri bu aziz vatandan temizlemek, denge ve düzeni sağlamak ülkenin geleceği için mecburiyettir. Davutoğlu’nda bunu yapacak cesaret, dirayet ve hamiyet yoktur. Erdoğan da bunu başaracak niyetten, mizaçtan ve sicilden iz ve eser kalmamıştır. Türkiye’nin önüne kim geçerse, Türk milletinin ufkunu kim perdelerse Milliyetçi Hareket’in kahır ve azmiyle tanışacaklardır” dedi.

-“AYAKLARINI DENK ALSINLAR”-

Bahçeli, “Davutoğlu bunları bilsin, Erdoğan bunları duysun. Duysunlar ki, ayaklarını denk alsınlar” dediği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hadlerinin, hudutlarının farkına varsınlar. Bu vatan açık artırmadan kazanılmış ikinci el toprak parçası değildir. Bu ülke ikram, bağış, lütuf, bonus, eşantiyon da değildir. Aksini düşünen varsa Yezid’in yol arkadaşı, satılmış ve vicdan devri yapmış Kandil havarileri, manda hasreti çeken soysuzların avukatı, düşman postallarının bakıcısıdır. Türk vatanının her karışı şehitlerin aziz hatıralarıyla perçinlenmiştir. Türk ülkesinin her taşı yakut, her köşesi cennetten bir köşk, her insanı ortak geçmişin anısı ve bereketidir. Biz bu berekete toz kondurmayız. Biz bu muazzez anıya leke sürdürmeyiz. Davutoğlu’na bu söylediklerimin masal gibi geldiğini biliyorum. Zira o, kimlik ve kişilik muammasıyla çırpınmakta, çırpındıkça da batmaktadır. Ne diyordu Davutoğlu, Ankara patlamasından sonra oyumuz arttı, diyordu. Be hey gafil, be hey densiz, be hey yüreksiz, insanlarımız ölüyor, sen hala oy hesabı yapıyorsun. Mehmetçikler, polisler şehit ediliyor; sivil ve masum vatandaşlarımızın canı alınıyor, sen oy çetelesi tutuyorsun. Hiç mi vicdanın sızlamaz, hiç mi yüreğin yanmaz, hiç mi Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazsın? Bu nasıl bir sözdür? Bu nasıl bir beyan ve düşüncedir?"

-“AK PARTİ HÜKÜMETİNİN VALİLERE OPERASYON YAPMAYIN TALİMATI VERDİ”-

AK Parti hükümetinin valilere “Operasyon yapmayın” talimatı verdiğini savunan Bahçeli, “Polislere durun, askerlere kıpırdamayın emrini ilettiler. Sonra sıkışınca, şehit haberleri gelince biz böyle demedik, devlet geri adım atmaz sözleriyle kendilerini korumaya aldılar. HDP’yle kuytu yerlerde buluşup Türkiye’nin kuyusunu kazdılar, sandık görününce Kandil’in ipi boyunlarında sözleriyle sataştılar. Erdoğan’ın, Davutoğlu’nun ve AKP yöneticilerinin riyakarlıkları, yalanları, aldatıldık hikayeleri saymakla bitmez, anlatmakla tükenmez. Kabataş’ta başörtülü bacıma saldırdılar derken katiyen utanmadılar, kurdukları düzenek ve kurguların altında kaldılar. Şimdi de, biz gidersek beyaz Toroslar gezer diyorlar. Dün biz gidersek maaşlar ödenmez diyenler, şimdi milleti Torosla korkutmaya çalışmakta, gizli bir örgütlenmenin şifrelerini vermektedir. Toroslar gezmiyor ama, çeteler her yere konuşlanıyor. Toroslar gezmiyor ama, Doğu ve Güneydoğu’ndan devlet geri çekiliyor. 90’lara dönülmeyecek diyen Davutoğlu farkında mıdır, Türkiye 1919 şartlarına çoktan girmiştir. Sayın Davutoğlu, Torosu bırak, devri iktidarınızda doğudan batıya çığ gibi artan toz ticaretine ve trafiğine bak. Torosu bırak, haram limanlarından demir alan rüşvet ve zillet gemiciklerine, kasalarından silah çıkan tırlara kafayı tak. HDP eşbaşkanı devlete katil derken, Davutoğlu’nun beyaz Toros hatırlatması tıpkısının aynısıyla devleti faili meçhul cinayetlerin azmettiricisi olarak göstermektir. Bu bir PKK üslubu, PKK ağzıdır” diye konuştu.

-“AKP YÖNETİMİNİN İÇİNE PKK KAÇMIŞTIR”-

“Terörü azdıran, bölücülüğü havaya kaldıran AKP yönetiminin içine PKK kaçmıştır” diyen Bahçeli, “PKK terör örgütü değildir diyen Kandil vizeli milletvekilleri, gazeteci ve yarım aydınlar AKP’nin kanatları altındadır. Biz AKP eşittir PKK derken boşuna söylemedik, boş yere iddiada bulunmadık. Torosu bilmeyiz, bu millet dolmuşa binmeyecek, dolduruşa asla gelmeyecektir” şeklinde konuştu.

-“MHP TÜRKİYE’Yİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAYACAKTIR”-

MHP’nin 1 Kasım’dan sonra Türkiye hükümetsiz bırakılmayacağını söyleyen Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi eğer tek başına hükümet kuracak bir çoğunluğa ulaşamazsa, dört ilkesi çerçevesinde, HDP dışında her partiyle iktidar olmaya, iktidar kurmaya şimdiden hazırdır. Oylarımızın düştüğünü ahlaksızca söyleyenler, AKP beslemesi, troll takviyeli içimizden devşirilen dönek ve devşirmeler, Algı operasyonlarıyla Türklüğü HDP’nin gerisinde bırakmak için mücadele verenler 1 Kasım akşamı rezil rüsva olacaklardır. Korkuları, kaygıları, telaşları bu yüzdendir. MHP, anket engellerini, spekülasyon tertiplerini aşarak geliyor. MHP, iftiraları kırarak, tuzakları bozarak geliyor. MHP, siyasi operasyonları, AKP-CHP-HDP kuşatmasını yararak geliyor. 1 Kasım’da Milliyetçi Hareket Partisi iktidara geliyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler