Hürriyet'i basan Boynukalın: 'Dokunmaya' devam edeceğiz'

Hürriyet gazetesine yönelik ilk saldırıda ön saflarda yer alan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ithafen “1 Kasım’daki seçimlerde sonuç ne olursa olsun seni Başkan yaptıracağız” diyen AKP Gençlik Kolları Başkanı Boynukalın, "Sokağa, meydana sahip olamayan gençlik, sandığa da davasına da sahip olamaz" dedi; "Dokunulmazlığınıza dokunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yayınlanma: 25.10.2015 - 19:07
Abone Ol google-news

Basın özgürlüğü adı altında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ve ailesine hakaret edildiğini öne süren Boynukalın, “Küfrederiz ama kimse bize dokunamaz. Niye? Bizde basın özgürlüğü var. AK Parti teşkilatı o dokunulmazlığı artık kaldırmıştır. Bundan sonra da o dokunulmazlığı kaldırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AA’nın haberine göre, sokağa sahip olamayan gençliğin, sandığa ve davasına sahip olamayacağını savunan Boynukalın şöyle konuştu: “DHKP-C Mehmet Selim Kiraz’ı masum, Müslüman bir savcı olduğu için öldürür, ‘biz de seni seviyoruz’ deriz. Yüzde 52 ile Mısır’ın başına geçmiş ‘Mursi idamla yargılanıyor’ diyerek, Türkiye’de yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’a ölüm tehdidi yaparız. Annesine, eşine, çocuklarına, damadına, kızına, herkese küfrederiz ama kimse bize dokunamaz. Niye? Bizde basın özgürlüğü var. AK Parti teşkilatı o dokunulmazlığı artık kaldırmıştır. Bundan sonra da o dokunulmazlığı kaldırmaya devam edeceğiz. Şiddet göstermeden, asla onların yaptığı gibi bizi ötelemeden.”

‘Oraya gitmemizin bir sebebi vardı’

Hürriyet gazetesine yapılan saldırının halen konuşuluyor olmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Boynukalın, “Beş aylık çocuğuma, eşime, anneme, rahmetli babama etmedikleri küfür kalmadı. Yaptığımız tek şey gazete önünde eylem yapmaktı. Oraya gitmemizin bir sebebi vardı. Cumhurbaşkanımız hakkında 400 milletvekiliyle ilgili bir yalan atıldı. Zaten var olan bir eylem varmış, teşkilatlarımıza haber verdik ve bizim organize etmemize bile gerek kalmadı” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler