Gültan Kışanak: IŞİD, Türkiye için bir felaket

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak, "IŞİD gerçekten Türkiye için bir felaket. Devletin bütün kurum ve kurumlarıyla bu felaketin farkına varması ve bunu durdurmak için mücadele etmesi hepimiz için son derece önemli'' dedi.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 13:23
Abone Ol google-news


Malatya'daki Alevi dedeleri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, burada yaptığı konuşmada, siyasetin hizmet etmesi gereken tabanın halk olduğunu söyledi.

Toplumun örgütlü olması halinde siyasetin daha doğru zemine oturabileceğini belirten Kışanak, sivil toplum örgütleri ile inanç gruplarını ciddiye aldıklarını, onların talep ve ihtiyaçlarına göre siyaset yapmayı doğru bulduklarını ifade etti.

Kışanak, kendilerine bu görevi verenin halk olduğunu belirterek, "Halkı esas almayan bir siyaset demokratik olamaz. Bu nedenle sizler gibi kanaat önderleri, toplum temsilcileriyle bir araya gelmek, sorunlarınızı dinlemek, varsa önerileriz, eleştirileriniz onları duymak bizim için önemli" diye konuştu.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Kışanak, olayın şeffaf şekilde soruşturularak arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.

Kışanak, bir gazetecinin Diyarbakır'daki IŞİD operasyonuna yönelik sorusuna, "IŞİD gerçekten Türkiye için bir felaket. Devletin bütün kurum ve kurumlarıyla bu felaketin farkına varması ve bunu durdurmak için mücadele etmesi hepimiz için son derece önemli. Türkiye geleceğini kurtarmak istiyorsa bu IŞİD belasından kurtulmak zorunda" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler