MHP'li Yılmaz: AKP mitinginde selfie çekip göndermeyenin yevmiyesi kesiliyor

MHP Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz, kamu kuruluşları ve belediye çalışanlarına yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesinde baskı yapıldığını iddia etti. Bir çok çalışanın zorla AKP mitingine götürüldüğünü iddia eden Yılmaz, bazılarının mitingde selfie çektirip amirine gönderdiğini ileri sürdü.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 16:40
Abone Ol google-news

Yüksel Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, Bursa’da kamu kurumlarında, belediye şirketlerinde ve belediyelerde çalışanlara baskı yapıldığını savundu. Yılmaz, “Seçimlerde son düzlüğe girilirken aldığımız duyumlar, bizlere iletilen şikayetler gösteriyor ki; 7 Haziran seçimlerinde düşüşü başlayan ve bu düşüşü çöküşe dönüşen AKP iktidarı ne olursa olsun seçimi kazanmak adına her türlü yola, hileye başvuruyor. Birçok kamu kurumunda, Büyükşehir Belediye şirketlerinde ve ilçe belediyelerinde çalışanlar üzerinde mobbing benzeri uygulamalar 1 Kasım seçimlerine doğru hız kazanmış durumda. Bu konuda birçok kurumdan bize iletilen duyumlar hatta bizzat bizlerle görüşülerek anlatılan olaylar akıl alır gibi değil. AKP Bursa mitingine zorla götürülen, gitmeleri için baskı yapılan, mitingde selfi çekip gittiğini ispatlamayanların yevmiyelerini kesmeye kadar varan süreçleri hep duyduk” diye konuştu.

Çalışanlara seçim öncesi ‘biz gidersek sizde gidersiniz’ baskısının yapıldığını ileri süren Yılmaz şunları kaydetti:

“Şimdi de seçim yaklaştıkça bahsedilen kurum çalışanları, kurum amirleri ve şirket genel müdürlerinden başlayıp silsile yoluyla aşağı doğru inen birim müdürlerinden tutunda saha amirlerine kadar herkes tarafından baskıya maruz kalıyorlar. AKP iktidarı biterse, hepimiz biteriz. Sizler işsiz kalırsınız. Bu düzenin bozulmaması lazım” gibi söylemlerle çalışanları taciz ediyorlar. AKP’ye aleni oy istiyorlar. Özellikle belediye şirketlerinde bu baskıların had safhaya ulaştığını biliyoruz. BİNTED, BURULAŞ, özellikle BURBAK çalışanlarına yapılanlar, birçoğu rızkını evine götürmekten başka derdi olmayan işçilerin psikolojisini çok kötü bozmuş. Öyle ki, bazılarına yapılan konuşmalar tartışmalara, tartışmalar kavgaya ve kavgalar da işten çıkarılmalara dönüşmüş durumda.”

Çalışanlara baskılara son verilmesini isteyen Yüksel Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı:

“Buradan bu tür ahlaksız, had tanımaz uygulamalarda bulunan, teşebbüs edenlere sesleniyorum. Haddinizi bilin. Evine rızık götürmekten başka derdi olmayan bu mazlumlara, zulümle, baskıyla, yıldırma politikanızla eziyet etmeyi bırakın. Korkunun ecele faydası yok. AKP iktidarının sonu gelmiştir. Bu kaçınılmaz sondan kurtulmalarına imkân yoktur. Kurulan düzenlerin, yapılan yolsuzlukların, vurulan vurgunların hesap sorulacağı günler yakındır. Sizde aklınızı başınıza alın. Bize gelen her bilgiyi not ettik. Bu baskıları yapan her kişiyi not ettik. Hesap günü geldiğinde bu yapılanların hesabını yasal zeminler de sormasını biliriz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler