AKP'li Taner Yıldız'dan '5. parti' açıklaması

AKP Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gündeme getirilen '5'inci parti' konusuyla ilgili, "AK Parti bir bütündür, bölünmez ve parçalanamaz. Buna kimse muvaffak olamaz" dedi.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 11:43
Abone Ol google-news

Seçim çalışmaları için Kayseri’de bulunan AKP Kayseri 2. sıra milletvekili adayı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, medya mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında soruları yanıtladı. Yıldız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından dile getirilen '5. Parti' konusunda ve AKP içinden böyle bir oluşumun çıkacağı yolundaki soruya, "AK Parti bir bütündür, bölünemez ve parçalanamaz. Buna kimse muvaffak olamaz. Bizim üslubumuz ve siyaset anlayışımız o noktalara gelmez. Kazandığımız gücü siyaseten kendi içimizdekilere değil, karşımızdakilere kullanırız. AK Parti için böyle bir şey söz konusu olamaz. Beşinci parti konusunu biliyorsunuz MHP lideri Bahçeli söylüyor. MHP’nin 5. Parti için bölüneceğini sanmıyorum. Tüm partiler kendi bütünlüklerini sağlayacaktır" diye konuştu.

"1 Kasım’da hedefimiz tek başına iktidar olmaktır" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli, geçtiğimiz seçim sonrası koalisyona dışarıdan destekli veya seçim hükümetine 'hayır' diyerek, kronik muhalefet anlayışını siyasete yerleştirdi. İktidar olmak yerine, kronik muhalefeti yerleştiren Bahçeli’nin bu tavrı, parti tabanında rahatsızlığa yol açtı. AK Parti ile MHP arasında oy geçirgenliği olabilir. HDP’nin oyları sabit ve 1 Kasım’da azalır. CHP’nin çok çalışmasıyla, az çalışması arasında fark olmaz. AK Parti 13 yıldır sandığı itibarsızlaştırmak isteyenlere dur demiştir. Bu seçimde katılımın yüzde 95’ylere çıkarılması lazım. Blok siyaset anlayışı ve inanılmayan partiye oy verilmesi, siyasi açıdan karar lekedir. Vatandaş inandığı partiye oy vermeli, ama sırf AK Parti olmasın diye başka partiyi oy verecekler, demokrasi adına kendilerine çeki düzen vermelidirler. Kararsızların oyları bu seçimde çok ön plana çıkacaktır. Zira kararsızların oyları tek başına iktidar veya koalisyonu etkileyecektir."

Taner Yıldız, her seçimde gündeme gelen elektrik kesintileriyle ilgili, "Seçimi ağaca, çayıra, çimene, trafoya ve kendiye sığınarak yenilgiyi mazeret olarak gösterenler bundan vazgeçsin. Atmosfere açık işletmelerde elbette arızalar olur ama Bakanlığımız yeni bakanımızın da gayretiyle gereken önlemleri almıştır. Böyle bir endişe olmaz" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler