Demirtaş: 1 Kasım'da sizi tepetaklak yine düşüreceğiz

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz sizi iktidardan düşüren partiyiz, 1 Kasım'da tepetaklak yine düşüreceğiz. Bu kadar iddialıyız..." dedi.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 08:47
Abone Ol google-news
<video:397005>

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince Küçükçekmece'de düzenlenen Dayanışma Yemeği'nde konuştu.

Selahattin Demirtaş şunları söyledi:
“Hesabına gelmeyen medya kuruluşlarına kayyum atayarak baskınlar, muhalif olarak gördüğü medya kuruluşlarını tehdit ederek muhalefetin sesini kısmaya çalışan antidemokratik uygulamalar, 7 Haziran öncesi başlattıkları baskı, zulüm süreci olduğu gibi 1 Kasım'a kadar devam edecek. Görünen o... Peki ne uğruna yapılıyor bunlar? En nihayetinde seçimler 1 Kasım'da yeniden yapıldığında, AKP olarak olağanüstü bir hile yapmayı başaramazsanız, sonuçlar arzu ettiğinizden daha kötü çıkacak. HDP yüzde 13'ün çok daha üstünde oy alacak. Niye bu kadar büyük bir panikle, 'Bu seçimi tanımıyoruz, yeniden seçim yapacağız' gibi darbeci bir anlayışla Türkiye'yi kaosa sürüklediler?

Koalisyon kurulabilirdi. Kendine özgüvenin varsa, 2023 vizyonun Türkiye'yi kurtaracak vizyon ise niye ortaklaşa hayata geçirmiyorsun? Milletten neyi saklıyorsun? Yaptığın bütün kirli işler ortaya çıkacak. Ondan korkuyorsun. 13 yıldır tek başına iktidarsın. Gözünüz doysun artık. 4 yıl da koalisyon yönetsin ülkeyi ne olacak? Bakanlıklar 1 gün ellerinden çıksın, ne suç işledikleri ortaya çıkacak. Hükümetten birilerine payını vermeden ihale alamazsınız. Bakanlıklara AKP'nin payına yüzde 10 vermeden ihale alamazsınız. Bunlar ortaya çıkacak bundan korkuyor."
 
“ZANNEDİYORLAR Kİ SADECE KENDİLERİNDE AKIL VAR"

“Bu dönem niye bağımsız girmedik diye bizi suçluyor. Zannediyor ki bizde o akıl yok. 'Bir üst akıl bunlara akıl verdi' diyor. 'Paralel, Amerika, İsrail, çeteler, şunlar bunlar devreye girdi, birileri HDP'ye siz parti olarak girin, sizi destekleyeceğiz, AKP'yi devirelim' diyor. Zannediyor ki, sadece kendilerinde akıl var. Biz artık Türkiye'nin bir gerçeğiyiz. Senin o üst aklını da, senin aklını da, senin o stajyerinin aklını da üst üste koysanız, bizim siyasi aklımız etmiyor. Bunu görün önce..."
 
“600 TELEVİZYON KANALLARI VAR"

"Kendi paralarıyla kurdukları 600 televizyon kanalı var. 81 vilayette parasını vererek kurdukları yerel ve ulusal televizyon toplam 600. Gece gündüz onların propagandasını yapıyor. Kendi paralarıyla kurdukları 10'dan fazla gazeteleri var. Bunlarla yetiniyorlar mı? Hayır. Geri kalanları da tek tek telefonla arıyorlar. Bizatihi bakan, genel yayın yönetmenini arıyor. 'HDP'lileri, Demirtaş'ı çıkarmayacaksınız' diyor. Bak şimdi Bülent Arınç, 'Efendim bana sansür uyguluyorlar' diyor. Sansürcü başı kendisi aslında. Benim için genel yayın yönetmenini arayıp tehdit etmiş bir adam Bülent Arınç. Şimdi aynısını ona yapıyorlar. Kendisi TRT'den sorumlu ama 'AKP bana sansür uyguluyor' diyor. Biraz yoldan çıktı ya, lastik patladı, yoldan biraz çıkınca anında çizdiler. En yakın yol arkadaşlarını sata sata buralara geldiler. Bizde yoldaş için ölünür."
 
“EY DAVUTOĞLU HER KUŞUN ETİ YENMEZ!"

“Yeni yetme Başbakan stajyeri ne dedi: PYD'yi iki defa vurduk, yine vururuz. Hani Kobani'ye destek olmuştunuz? Düzeltmeye çalışırken bak neler ortaya çıkıyor. Ey Davutoğlu, her kuşun eti yenmez. Geçti o günler. PYD Fırat'ın batısına geçerse vururmuş. Senin tapulu toprağın mı orası? PYD ister batısına, ister doğusuna geçer. Orada Kürt halkı, o topraklar da Kürdistan'dır. Zoruna mı gidiyor? Kürtler Kürdistan'da özgürce dolaşırlar. Senden izin mi alacaklar. Bu kadar Kürt düşmanı... Kaç yıldır IŞİD orada, tek bir mermi atmadılar.

Memnunlar. Hangi hukukuna güvenerek yapıyorsun? Davutoğlu bunların farkında değil işte. Şu yüzyılda senin yapman gereken en önemli şey Kürtlerin elini tutmaktır. Adam okyanusun ötesinden gelmiş Kürtlerle ittifak yapıyor. Öbürü, dünyanın öbür ucundan, Çin'den gelmiş Kürtlerle işbirliği yapıyor. Bizimki halen 'PYD'yi iki defa vurduk, bir daha vururuz' diyor. Kafa bu kadar işte. Kalın, ama yazdığı kitabın içi boş. Suriye'de etkili güç mü olmak istiyorsun, yapacağınız şey Kürtlerle düşmanlık yapmak değil. 20 milyon Kürt yurttaş var Türkiye'de. 'Biz Kürde değil, oradaki terör örgütleri bizim düşmanımız' diyor. Halkın temsilcisi onlar, ne terör örgütü? IŞİD'e terör örgütü demeye dilleri varmıyor. Ama PYD'ye her gün 10 defa terör örgütü diyebiliyorlar. Kürdün rengine paçavra diyorlar. Biz sizi iktidardan düşüren partiyiz, 1 Kasım'da tepetaklak yine düşüreceğiz. Bu kadar iddialıyız..."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler