'7 Haziran’da ne yaptıysanız yine onu yapın'

Güvenlik gerekçesiyle bazı sandık bölgelerinin, başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen taleplerin tamamını geri çeviren YSK, seçime hazır.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 23:40
Abone Ol google-news



Yurtdışında kullanılan oylar dün akşam Ankara’ya ulaştı. Katılım oranının yaklaşık yüzde 20 oranında artması, 1 Kasım için umutları artırdı.

Yurtdışında ve gümrüklerde 1 milyon 278 bin 841 seçmen oy kullandı. Katılım oranı yüzde 44.1 olarak gerçekleşti.

Oysa 7 Haziran’da oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 56 bin 78 olmuştu. Yurtdışındaki oylar, belirlenecek bir katsayı ve uygulanacak formülle 85 seçim çevresine dağıtılacak. Partiler, yurtdışında aldıkları oy oranlarına göre seçim bölgelerini etkileyecek. Oylar ATO Kongre Merkezi’nde korunuyor. CHP’nin YSK temsilcisi ve Ankara milletvekili adayı avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu, YSK açısından seçimlere ilişkin herhangi bir sorun olmadığını belirtirken, şu ifadeleri kullandı:

“7 Haziran’da siyasi partiler, vatandaşlar seçmenler ne yaptılarsa aynısını bu seçimde de yapsınlar. Seçmenler, şehir efsanelerine kanmasınlar. Yurtdışında katılım oranının arttığı net bir şekilde görülüyor. Eğer bu artış, yurtiçine de yansırsa, Türkiye’de çok şey değişir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler