Davutoğlu: Yahu pilavdan dönenin kaşığı kırılsın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da partisinin düzenlediği mitingde konuştu.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 18:53
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, ''Devlet adamı kimliğiyle onlarla kapalı kapılar ardında konuşup, söylediğimiz bazı hususları sayın Bahçeli ve sayın Kılıçdaroğlu da sonra tehdit ederek döndüler dediler ki, 'Sayın Davutoğlu ile konuştuğumuz şeyleri kamuoyuyla paylaşırsak, rahatsız olur.' Yahu pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Eğer açıklamıyorlarsa namerttirler. Eğer gizli bir şey varsa konuştuklarımızda, millete aykırı bir şey varsa işte ben burdayım'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte özel uçakla memleketi Konya'ya geldi. Ardından partisinin düzenlediği Kent Meydanı'ndaki mitinge katıldı. Geniş güvenlik önleminin alındığı miting alanında partililer üstleri aranarak alana alındı. Partililere de miting meydanına girerken Türk Bayrakları ve AKP bayrakları dağıtıldı.

ERDOĞAN'LI AFİŞ

Miting başlamadan önce sahneye çıkan Grup Tillo Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca seslendirdiği 'Ortağız bir namusa' şarkısını seslendirildi. Meydana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde 'İlk günkü aşkla. Hep Birlikte' yazılı dev afiş asıldı. Miting alanında üzerinde yeşil cübbe ve yeşil sarık bulunan beyaz sakallı bir kişi dikkat çekti.

''NEREDEYSE REFERANDUM''

Miting alanındaki vatandaşlara seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerin önemli olduğunu belirterek, ''Konya, bu seçim son derece sadece önemli. Türkiye'nin geleceği, istikbali, oylanacak. Neredeyse bir referandum. Bu vereceğiniz oylarla yükselen Türkiye'nin kararına siz karar vereceksiniz'' dedi.

''BİRİ 'HAYIR' SİYASETİ, BİRİ 'BLOK' SİYASETİ, BİRİ 'TERÖR' SİYASETİ YAPIYOR''

7 Haziran seçimlerinin ardından milli iradenin kararına saygı duyduklarını belirten Davutoğlu, seçim akşamı yaptığı balkon konuşmasında verdiği sözleri tuttuğunu ve Türkiye'yi yönetim boşluğuna düşürmediğini belirtti.

Muhalefet partilerinin koalisyona yanaşmadığını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:

''Biz Ak Parti olarak birlik siyaseti, uzlaşma siyaseti güderken, diğer partiler milletin sesini duymazdan geldiler. Siz de şahit oldunuz, görevden kaçmak için bunların her birinin ayrı bir bahaneleri oldu. Hiçbir ön şart sunmamışken, bütün partilere gelin konuşalım derken CHP ne yaptı, sayın Kılıçdaroğlu? Yuhalamayın, onlara dersini sandıkta verin. Sayın Kılıçdaroğlu, milletimizin yüzde 41 oy verdiği Ak Partiyi hükümet dışında tutmanın hesaplarını yaptı. Peki tutabildi mi? Ak Partiyi Türk siyasetinin dışında tutmak mümkün mü? Milletin yüzde 41 oy verdiği AK Partiyi siyaset renklerinin dışına çıkarabilirler mi? Sırtını Toroslara, kup kuru Konya Ovası'na vermiş olan bu kardeşinizi siyaset meydanın dışına itebilirler mi? Mümkün mü? Konya'yı arkamıza almışız bizi durdurabilirler mi, Konya? Allah şahit biz son nefesimize kadar sizin emanetinize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kılıçdaroğlu buna blok siyaseti dedi. Bizim karşımıza yüzde 60'lık blokla çıkarmış. Biz blok tanır mıyız. Biz engel tanır mıyız? Sanki tapulu mallarıymış gibi birbirlerine başbakanlık ikram ettiler. Ancak bu blok siyaseti iflas etti.''

BAHÇELİ'YE EVET DEMEYİ ÖĞRETMEK

Davutoğlu, ''Sayın Bahçeli'nin tavrını da gördünüz değil mi? Sayın Bahçeli'nin ağzından hiç evet diye çıkan bir söz duydunuz mu? Daha seçim akşamından niye öfkelendi bilmiyorum ama öfkeli bir yüz ifadesiyle tam bir tavır takındı ve bunu sürecin sonuna kadar muhafaza etti. Bahçeli'ye 'evet' demeyi öğretecek miyiz? Kılıçdaroğlu'na blok siyasetini unutturacak mıyız? HDP'ye bir terör dersi verecek miyiz? Bunlardan biri 'blok' siyaseti, biri 'hayır' siyaseti, biri 'terör' siyaseti. Konyalılar biz birlik siyaseti devam edecek miyiz? Kıyamete kadar kardeşlik demeye devam edecek miyiz?'' dedi.

'KÜRT-TÜRK KARDEŞTİR, AYRIM YAPAN KALLEŞTİR

Davutoğlu, konuşması sırasında alandakiler 'Kürt- Türk kardeştir. PKK kalleştir' sloganı attı. Bunun üzerine Davutoğlu, dün Diyarbakır da söylediğini belirttiği, ''Kürt-Türk kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Kim yaparsa yapsın'' dedi.

''SAYIN BAHÇELİ, SEN DAHA ÇOK ŞAŞIRIRSIN ÇOK''

MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, ''Her söylene hayır diyen bir lider olur mu? Lider diyorum çünkü MHP'de hükümete dahil olmayan tek kişi Bahçeli'dir. MHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Biliyorum ki, Türkiye'nin her yerindeki MHP'li kardeşlerim hükümete katılmak istediler. İktidara bir şekilde ortak olup, terörle mücadeleye katkı vermek istediler. Ama Bahçeli bütün bunlara hayır dedi. O ikna olmadı. Şimdi diyor ki ben de şaşırıyorum, MHP tabanında AK Parti ile ittifak yapmak isteyen ne kadar çok MHP'li varmış. Sayın Bahçeli sen daha çok şaşırırsın çok. Rotası millet olmayan herkes şaşırır. Kendi kitlene sorsaydın, kendi kadrolarına sorsaydın. Şimdi MHP'li kardeşlerim haklı olarak soruyor, Ak Parti, bütün engellemelere rağmen PKK ile DEAŞ ile bütün terörle mücadele ederken MHP nerde? sayın Bahçeli nerde? diye soruyorlar.

KATİL DİYENLERLE KOLİSYON KURDUN DA BİZE NİYE HAYIR DEDİN

Herşeye hayır dedi. Siyasi, ekonomik kriz olmuş, ülke terörle mücadele ediyor, zerre kadar umurunda değil. Onun meselesi bize saldırmak. Onun meselesi 13 yıldır istikrarı sağlayan sayın Cumhurbaşkanımıza saldırmak, başka meselesi yok onun. Biz de 13 yıllık kazanımlarımızı sonuna kadar koruyacağız. Ülkesinin kendisine en fazla ihtiyaç hissettiği günde sorumluluktan kaçtı, elini taşın altına koymaktan kaçtı, iktidar olmak niyetin yoksa niye siyaset meydanındasın. 1999'da size MHP kitlesine katil diyenlerle koalisyon kurdun da bize niye hayır dedin bunu izah et. Bize izah etmezsen kendi kitlene izah et'' diye konuştu.

GİZEMLİ BELGELER

Devlet Bahçeli'nin siyah çantasındaki koalisyonla ilgili dosyaları bir televizyon kanalında göstermesini eleştiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

''O dosyaları ben size ziyarete geldiğimde açsaydınız ya, niye şimdi televizyonlarda açıyorsun. Koalisyonu benimle kuracaktın, televizyonda seninle röportaj yapan hanımefendiyle değil ki. Baktı ki, çanta hikayesi kendini kurtaramıyor. Bu seferde gizemli belgelerle konuşmaya başladı. Zaten biz kendisine gittiğimiz de, meclisi erken seçim için toplamayı düşünüyormuşuz da de samimi değilmişiz. Çıkartın bu belgeleri de neyin belgesi olduğunu görelim. Bir de bunlara yeni bir adet çıktı. Konyalılar siz ahdi vefayı, sadakati çok iyi bilirsiniz. Size bir dostunuz, bir arkadaşınız bir sır paylaşsa bunu ortalık yerde paylaşır mısınız. Bu bize yakışır mı hiç. Devlet adamı kimliğiyle onlarla kapalı kapılar ardında konuşup, söylediğimiz bazı hususları sayın Bahçeli ve sayın Kılıçdaroğlu da sonra tehdit ederek döndüler dediler ki, 'Sayın Davutoğlu ile konuştuğumuz şeyleri kamuoyuyla paylaşırsak, rahatsız olur' yahu pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Eğer açıklamıyorlarsa namerttirler. Eğer gizli bir şey varsa konuştuklarımızda, millete aykırı bir şey varsa işte ben buradayım. Konyalılar siz bizi tanırsınız, böyle namert tehditler karşısında kaçar mıyız, meydanı boş bırakır mıyız? Birisi bizi tehdit ettiğinde, şantaj yaptığınızda susarmıyız. Allah şahit Konya, sizin yüzünüze sizin önünüze çıkamayacağımız hiç bir şey yapmayız biz, size söylemediğimiz hiç bir şeyi başkasına söylemeyiz biz. Biz mertçe, dürüstçe siyaset yaptık ve yine aynı üslupla devam edeceğiz. Madem art niyetli geldik sana, evet deyip bizi tuzağa düşürseydin. Evet demedin, bütün kamuoyunun önünde tekrar tekrar hayır dedin. ''

''HDP SEÇMENLERDEN ALDIĞI DESTEĞİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN HİZMETİNE SUNDU'''

Davutoğlu, ''HDP de seçimden hemen sonra, seçmenlerden aldığı desteği terör örgütünün hizmetine sundu. Biranda bütün terör örgütleri hep beraber Türkiye'ye saldırdılar ama kayaya çarptıklarını sonradan fark ettiler. Biz geçici hükümet veya seçim hükümeti demedik, Türkiye'yi tehdit eden ve saldıranlara hemen haddini bildirdik'' dedi.

Davutoğlu, kendisinin IŞİD'e destek verdiği yönündeki eleştirilere ise ''Hz. Mevlana torunundan böyle teröre destek veren çıkar mı?'' dedi.

''RECEP TAYYİP ERDOĞAN, TARİHE GEÇEN SİMGENİN İSMİDİR''

Dün kutlanan Cumhuriyet Bayramına da değinen Davutoğlu, ''Dün Cumhuriyet bayramını kutlarken de sadece ecdadımızın şanlı istiklal mücadelesini değil bugün zafere taşıdığımız istiklal mücadelesini de andık. Sizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanlığı makamına uğurladığımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, hiç şüphe yok ki zaferlerle dolu bu 13 yılın şimdiden tarihe geçen simgesinin ismidir'' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasının sonlarına doğru miting alanındakilerden bazıları dağılmaya başladı. Davutoğlu'nun konuşmasının ardından Grup Tillo, Davutoğlu için yazdığı 'Duamız seninle' adlı şirini okudu. Davutoğlu daha sonra selfie çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler