AKP'liler Davutoğlu'nun mitinginde CHP pankartı açtı

1 Kasım seçimlerinde AKP'yi destekleyeceğini açıklayan Sinan Sezgin ve aşireti Davutoğlu'nun mitinginde "Dik dur eğilme vatan sever CHP'liler seninle" pankartı açtı.

Yayınlanma: 31.10.2015 - 17:05
Abone Ol google-news

1 Kasım seçimlerinde AKP'yi destekleyeceklerini açıklayan Sezgin Aşireti bugün Davutoğlu'nun Ankara mitinginde sahneye çıktı. Kendilerini CHP'li olarak tanıtan grup "Dik dur eğilme vatan sever CHP'liler seninle" pankartı açtı.

Sinan Sezgin, seçimlerde AKP'yi destekleme kararı aldıklarını basın toplantısı ile açıklamıştı. Yandaş medya haberi manşetten duyurmuştu. İşte o haber:

 

Davutoğlu mitingde şunları söyledi:


Davutoğlu, "Birileri devlete 'Katil devlet' diyor. Diyarbakırlı çocukları dağa götürüp orada kaçırıp orada onların geleceğini yakanlar; esas katiller onlardır. Ana yüreklerini yakanlar, gerçek katiller onlardır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AKP'nin 1 Kasım Pazar günü yapılacak Milletvekili Genel Seçimi'ne yönelik gerçekleştirilen son mitingine katıldı.

"HDP'NİN TÜRKİYE PARTİSİ OLMA İDDİASININ YALAN OLDUĞU KISA ZAMANDA AŞİKAR OLDU"

7 Haziran seçimi sonrası yaşanan gelişmelere ve yürütülen koalisyon görüşmelerine değinen Davutoğlu, muhalefet partilerin eleştirerek "7 Haziran sonrasında hem CHP hem MHP bu milletin derdine derman olamayacaklarını bir kere daha gösterdiler. Millet uzlaşın dedi, bunlar sorumluluktan kaçtılar. Anayasa hükümet kurun dedi, bunlar hükümetten kaçtılar. Terör saldırıları oldu; teröristi bıraktılar devleti, hükümeti, bu ülkenin can pahasına mücadele veren askerini, polisini suçladılar. HDP'nin Türkiye partisi olma iddiasının koca bir yalan olduğu kısa zamanda aşikar oldu. Bir kere daha anlaşıldı ki Türkiye'nin yegane umudu AK Parti'dir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE REFERANDUM MAHİYETİNDE BİR İSTİKAMET SEÇİMİ YAPACAK"
Güven içinde herkesin sandığa gidip oy kullanması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, vatandaşlardan 2 Kasım'da nasıl bir Türkiye'de yaşayacaklarını muhasebe ederek oy vermeleri yönünde çağrı yaparak "Seçime, sandığa, millet iradesinin tecellisine 24 saatten az bir zaman kaldı. Demokrasi şölenine saatler kaldı. Yarın Türkiye, sadece partiler arasında bir seçim yapmayacak. Türkiye'nin geleceği için neredeyse referandum mahiyetinde bir istikamet seçimi yapacak. Tarihi bir dönemecin eşiğindeyiz. Geleceğimiz için çok kritik karar vereceğiz. Bütün vatandaşlarımızdan ricam oylarını verirken Türkiye'nin dününü, bugününü, yarınını birlikte düşünmeleri. 2 Kasım'da nasıl bir Türkiye'de yaşayacaklarını muhasebe ederek oylarını vermeleri. Güven içinde sandıklara gidin. Hangi partiye oy verirseniz verin, selamlaşarak, barış içinde oyunuzu kullanın. Kimse kimsenin üzerinde tahakküm kurmasın. Kurmalarına da izin vermeyiz. Yarın büyük bir katılımla sandıklara gidiniz. Hiçbir provokasyona kapılmadan başınız ak, arkasında 13 yıllık büyük bir başarı destanı bulunduran bir partinin seçmenleri olarak oylarınızı sandıklara verin. Sandıkları doldurun. Kazanımlarınıza, geleceğinize sahip çıkın" şeklinde konuştu.

"HDP'NİN TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYAMADIĞINI GÖRDÜNÜZ, BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN"

7 Haziran seçiminde HDP'ye oy veren vatandaşlara seslenen Davutoğlu, "Sizler 7 Haziran'da HDP'nin Türkiye partisi olması için terörün siyaset karşısında zayıflaması için bu iddialarla HDP'yi tercih ettiniz belki; ama 7 Haziran'dan sonra siz de gördünüz. Bir kez daha düşünün. 7 Haziran'dan sonra HDP'nin terörle arasına mesafe koyamadığını, örgüte karşı siyasetin hukukunu koruyamadığını gördünüz. Huzur ve demokrasi operasyonu sadece terör örgütüne karşıdır. Vatandaşlarımızı kucaklamaya, terör örgütünü de bu anlamda Türkiye'nin her karış toprağından silmeye kararlıyız" açıklamasında bulundu.

"ANA YÜREKLERİNİ YAKANLAR, GERÇEK KATİLLER ONLARDIR"

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da düzenlediği son mitingindeki konuşmasında şunları kaydetti: "Birileri devlete 'Katil devlet' diyor. Onlara sormamız lazım. Diyarbakırlı çocukları dağa götürüp orada kaçırıp orada onların geleceğini yakanlar; esas katiller onlardır. Ana yüreklerini yakanlar, gerçek katiller onlardır. Biz gençlerimizi huzur dolu bir geleceğe davet ediyoruz. Biz gençlerimizi onurla yaşayacakları, özgür, demokratik bir Türkiye'ye davet ediyoruz"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler