AKP'den ilk kıvırma asgari ücrette

1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıkan AKP, seçim kampanyası boyunca asgari ücreti bin 300 lira yapacağını vaad etmiş, reklam panoları asgari ücret vaatleriyle donatılmıştı. Seçimlerin ardından ilk 'kıvırmayı' AKP adına Ali Babacan yaptı. Babacan, asgari ücret zammı için, "Komisyona tavsiyede bulunacağız dedik" diye konuştu.

Yayınlanma: 03.11.2015 - 10:10
Abone Ol google-news

<video:403945>



Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP Ankara Milletvekili Ali Babacan, AKP’nin seçimlerde kullandığı “Asgari ücret 1300 lira olacak” vaadiyle ilgili konuştu.

"BİZ DEDİK Kİ; 2016 İÇİN TAVSİYEDE BULUNACAĞIZ DEDİK..."

TRT Haber’e konuk olan Babacan “Asgari ücret komisyon tarafından belirleniyor. Orada işveren kesimi de var işçi kesimi de var. Beraberce oturulup konuşuyor. Fakat hükümetin görüşü çok etkili. Hükümet bir şey söylediği zaman o, komisyonda çok etkiliyor. Biz ne açıkladık. Dedik ki, 2016 yılında 1300 TL olacak şekilde tavsiyede bulunacağız dedik. Ama o bulunduğumuz komisyon…” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim kampanyası boyunca “asgari ücret” vaatlerine ilişkin olarak “Asgari ücreti önümüzdeki dönemde 1300 TL’ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınırı yükseldikçe asgari ücret de artırılacak. Taşeronları kamuda istihdam edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

AKP'nin asgari ücret vaadi: 1.300 TL - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler