CHP'de Umut Oran yeniden başkan adayı

CHP’de muhalifler seslerini yükseltmeye başladı. Umut Oran, olağanüstü kurultay çağrısı yaparak “Her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım” dedi. Mustafa Balbay da adaylık sinyali verdi.

Yayınlanma: 04.11.2015 - 21:41
Abone Ol google-news

CHP’de muhalifler olağanüstü kurultay toplayarak genel başkan yarışına girmek için kolları sıvadı. Ancak tüm il kongrelerinin tamamlanması beklenirse, parti yönetiminin etkili olduğu yeni delege yapısıyla yarışa gidilecek. Bu nedenle muhalif kanadın bir bölümü hemen kurultaya gidilmesini istiyor. Parti yönetimi ise Ocak 2016’da olağan kurultayın yapılmasını öngören bir takvim hazırladı. Buna göre il kongreleri 10 Aralık-3 Ocak arasında gerçekleştirilecek. Tüzüğe göre il kongrelerinin ardından 15 gün sonra kurultayın yapılması gerekiyor. Kurultayın Ocak ayında yapılması planlanıyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakipleri arasında Muharrem İnce ve Umut Oran’ın isimleri geçiyor. “CHP iktidar olamadıysa ortadaki tek gerçek başarısızlıktır” diyen Oran, bunun tek sorumlusunun “direksiyonu elinde tutanlar” olduğunu savundu. Oran, “Sayın Genel Başkan hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı toplamalıdır. CHP’nin tek başına iktidarını kurmak için her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da DHA’ya yaptığı açıklamada, “Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi” sorusuna, “Ben öyle bir noktada olsam başarıya götürecek insanların göreve gelmesi için önünü açardım, ama böyle bir şey istemek hakkım da haddim de değil” yanıtını verdi. Balbay, “Aday mısınız” sorusuna da “İlle de genel başkan olayım derdim yok. Örgütün sağduyusuna göre hareket edeceğim” yanıtını verdi.

 

Budak: Lider sorunu

CHP Kurultay Delegesi Rıdvan Budak da yazılı bir açıklama yaparak “CHP bunca iyi bir programa ve emeğe rağmen olduğu yerde kalıyorsa bunun bir kadro ve liderlik sorunu olduğu soğukkanlılıkla kabul edilmelidir ve gereği yapılmalıdır” dedi. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler