Şanlı savcılar neredesiniz?

Medyaya talimat verdiğini itiraf eden Başbakan Erdoğan için muhalefetten çağrı: MHP’li Vural, Erdoğan’ın Bahçeli’nin konuşmasına ilişkin altyazıya müdahaleyi kabul ettiğini belirterek “Ey anlı şanlı cumhuriyet savcıları, neredesiniz?” dedi.

Yayınlanma: 13.02.2014 - 10:35
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile düzenlediği toplantıda, Habertürk televizyonu arayarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Hakaret içeren altyazının kaldırılmasını istedim” açıklamasına yanıt verdi. Bilgisayar üzerinden söz konusu altyazıyı gösteren Vural, “Altyazıda, Gezi olayları ile ilgili, ‘MHP lideri Bahçeli: (Cumhurbaşkanı, görüşmeler yerine, Türkiye’yi huzura kavuşturacak adımlar atsın. Birinci görevi budur)’ yazıyor. Bundan rahatsız olmuş. Ey anlı şanlı cumuhuriyet savcıları, neredesiniz? Neredesin ey Bekir Bozdağ?” diye sordu. Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’ın, önceki gün İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularına verdiği yanıtları anımsattı. Erdoğan’ın verdiği yanıtlardan “ne kadar zor durumda olduğunun anlaşıldığını” belirten Vural, “Allah kimseyi, Başbakan’ı düşürdüğü duruma düşürmesin” dedi.

‘Utanç verici’

Toplantının iki milletin temsilcilerinin yaptığı ortak bir basın toplantısı olduğunu ifade eden Vural, “İspanya Başbakanı soruları dinliyor, not alıyor ama Başbakan yanıtlamaya başladığı zaman kulaklığı çıkarıyor. Bu tavır Başbakan’ın söylediklerine güvenilmediğini ortaya koyan bir tavırdır ve utanç vericidir. Başbakan’ın, bu kadar ezik kalması, dik duramaması, hukuk devletini savunamaması, utanç verici olmuştur” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler