CHP il başkanları ‘Olağan Kurultay’ dedi

Olağanüstü kurultay çağrılarının seslendirildiği CHP’nin 81 il başkanından 77’si, ortak açıklamayla bu talebe karşı çıktı.

Yayınlanma: 13.11.2015 - 11:01
Abone Ol google-news

Ankara İl Başkanı Adnan Keskin'in çağrısı üzerine, bir araya gelen il başkanları, değerlendirme toplantısı yaptı.

Durdurulan kurultay takviminin 3 Kasım itibarıyla yeniden başlatıldığını anlatan Keskin, yeni kurultay takvimine göre, ilçe kongrelerinin 20 Kasım-6 Aralık, il kongrelerinin ise 10 Aralık-3 Ocak 2016 tarihleri arasında tamamlanacağını bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "35. Olağan Büyük Kurultayımız ocak ayı içinde yapılacak" açıklamalarını hatırlatan Keskin, şunları söyledi:

"Olağan kurultay takviminin işlediği bu süreçte, 'CHP kurultayının olağanüstü olarak toplanması' isteklerinin dile getirildiği görülmektedir. Kurultay takvimi gereği, CHP olağan kurultayı en geç iki ay sonra ocak ayı içerisinde toplanacaktır. Bu kısa süreçte ilçe ve il kongrelerimizin tamamlanması ve olağan kurultayımızın toplanması olanağı varken, tüm bu sürecin durdurularak, aynı tarihe denk gelecek bir olağanüstü kurultay isteğini doğru bulmuyoruz."

Olağanüstü kurultay çağrılarının seslendirildiği CHP’nin 81 il başkanından 77’si, ortak açıklamayla bu talebe karşı çıktı. Başkanlar, Olağan Büyük Kurultay takviminin devamını istedi.

İşte CHP'nin yeni PM üyesi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler