Bahçeli meydan okudu

MHP lideri, ‘İmzalarını toplasınlar, onlardan korkumuz yok’ diyerek muhaliflere mesaj yolladı.

Yayınlanma: 14.11.2015 - 23:35
Abone Ol google-news



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, adı muhalifler arasında geçen ve genel başkanlık için aday olacakları dile getirilen Sinan Oğan, Meral Akşener’in de aralarında bulunduğu muhaliflerine “İstiyorlarsa imza toplasınlar, gerekirse mahkemeye gitsinler. Korkumuz yok” sözleriyle meydan okudu. Bahçeli, adı muhalifler arasında geçen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’ı ise Tuğrul Türkeş’ten boşalan Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirdi.

Bahçeli şöyle konuştu: “Dışarıda kendilerine muhalefet denilen birilerinin çalışmasına rağmen, biz buradayız ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu MYK görevdedir ve kongre tarihimiz de 18 Mart 2018’dir. İmza toplanıldığı söyleniyor. MYK kararı alırsa gerekirse kongreye de gidilir. Yasal olan, parti tüzüğünün gereği neyse yapılır. Ondan da korkumuz yok. Olağan kongre 2018’de, ancak olağanüstü kongre için imza toplasalar dahi MYK’nin kabul etmemesi halinde mahkeme yolu açılır. Buyursun mahkemeye gitsinler.”

Öte yandan Bahçeli, önceki gün 7 Haziran ile 1 Kasım seçimlerinde parlamentoya giren eski ve yeni milletvekilleriyle akşam yemeğinde bir araya gelirken yemeğe Meral Akşener ve Koray Aydın katılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler