CHP'de kongre süreci 3 ilçede durdu

CHP’de muhaliflerin itirazlarına karşın işleyen olağan kongre takviminde usulsüzlük ihbarı üzerine Tekirdağ’ın Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerinde kongre süreci donduruldu.

Yayınlanma: 16.11.2015 - 06:41
Abone Ol google-news

Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerinde mahalle seçimlerinin ve ilçe kongrelerinin ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzasıyla, Tekirdağ İl Başkanlığı’na gönderilen yazıda, istenilen tutanak ve listelerin genel merkeze ulaştırılmadığı, üye listelerinin askıya çıkmadığının tespit edildiği belirtildi.

CHP’nin genel başkan adayı Muharrem İnce, hafta başında yaptığı basın açıklamasında masa başında delege yazılmasından duyduğu endişeleri aktarmıştı. Benzer itirazların farklı il ve ilçelerden de genel merkeze ulaştığı ifade ediliyor.

İnce ve Umut Oran’ın birlikte yürüttüğü imza toplama çalışmalarının bu hafta yoğunlaşması bekleniyor. Zira gerekli imzaların toplanması için tanınan 15 günlük süreden geriye 9 gün kaldı. Kurultay tartışmalarına odaklanan CHP’de bugün MYK toplantısı yapılacak. Çarşamba günü de kapalı grup toplantısında yeni grup yönetimi seçimi gerçekleştirilecek. Ayrıca, Kılıçdaroğlu’na destek mesajlarının bu hafta da sürmesi, öte yandan olağanüstü kurultay isteyen vekillerin de ortak açıklama yapması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon