CHP’de seçim günü

CHP’de kurultay tartışmalarının sonuçlanmasına günler kala, taraflar açısından tablo netleşiyor. Hafta başında toplanan imzaları Genel Merkez’e iletmeye hazırlanan Muharrem İnce ve Umut Oran, örgüte son çağrılarını yapıyor. Ancak 600 imzaya ulaşılması olanaksız görünüyor.

Yayınlanma: 18.11.2015 - 21:37
Abone Ol google-news

CHP’de olağan kurultay isteyenlerle, genel merkezi destekleyenler arasında da “bildiri yarışı” da kızışıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve muhaliflere yönelik destek mesajları dün 115 eski vekilin karşılıklı ortak bildirileriyle sürdü.

CHP’de kurultay tartışmalarının gölgesinde ilk yarış, bugün yapılacak grup başkanvekilliği ve grup yönetimi seçimlerinde yaşanacak. Kılıçdaroğlu’nun mevcut 3 grup başkanvekili ile devam edilmesini istediği ancak milletvekillerinden gelen talep üzerine seçim yapılmasını kabul ettiği belirtiliyor. Bu doğrultuda Levent Gök, Engin Altay ve Özgür Özel’in yanı sıra, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da grup başkanvekilliği adaylığı niyetini ilan etti.

Anamur karıştı

Öte yandan Muharrem İnce’nin adaylığını açıkladığı toplantıda dile getirdiği il kongrelerindeki usulsüzlük iddialarına Mersin’in Anamur ilçesindeki tartışmalar da eklendi. İlçede bazı mahallelere sandık kurulmadığı, bazı mahallelerde de seçimlerde usulsüzlük yapıldığı gerilimi tırmandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon