AKP’li Özdağ’dan Leyla Zana’ya: Bu affedersiniz ilkokul mezunu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Meclis’teki yemin töreninde ‘Türk milleti‘ ifadesini ‘Türkiye milleti‘ diye değiştiren HDP Şırnak Milletvekili Leyla Zana’yı, “Affedersiniz ilkokul mezunu” diye niteledi.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 15:02
Abone Ol google-news

Yeniçağ gazetesinin Ankara Temsilcisi Ahmet Takan’a konuşan Selçuk Özdağ, metni değiştirdiği için geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal tarafından yemini kabul edilmeyen Leyla Zana’nın vekilliğinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Dünkü yazısında, “Leyla Zana’nın yemin krizinden sonra Meclis kulislerinde tek bir AKP’liden eleştiriye şahit olmadık” diye yazan Takan’ı telefonla arayan Özdağ, HDP’lilere karşı geçmişte yaptığı çıkışları hatırlatarak “Zaten ben bunlarla Meclis’te çok ciddi mücadele ettim” ifadelerini kullandı.

Gündeme gelmek istiyor

Zana’nın bunu şov için yaptığını savunan AKP’li vekil, “Bu zaten affedersin ilkokul mezunu, ortaokul ve liseyi dışarıdan almış bir kadın. Şov yapma lüzumu hisseden bir tane ucuz polemik konusu oluşturmak istiyor başka bir şey değil ki. Gündeme gelmek istiyor. PKK ciddi darbe alıyor şu an Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da, çok ciddi darbeler alıyor. Bu mücadeleyi de sürdüreceğiz” diye konuştu.

Takan’ın aktardığına göre Selçuk Özdağ, Leyla Zana’nn vekilliğinin düşürülmesi gerektiğini belirterek, “Düşürülmesi lazım. Niye düşürülmesin ki? Eğer bir parlamenter, mevcut anayasaya uygun hareket etmiyorsa, işte ben geleceğim yemin edeceğim derse girer genel kurula yeminini yapar. Ama yemin etmeyeceğim derse maaşını alır. Zaten genel kurula gelse ne olur gelmese ne olur” dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler