Hüseyin Avni Mutlu: Gece son öpücüğü ona vererek uyuyanlar var

Dünyada milyonlarca insanın ölümüne neden olan sigaraya karşı sanatçılarla vatandaşlar bir araya geldi. Toplantının konuşmacılarından eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun 'en çok sigara öpülüyor' yönündeki tespiti katılımcıları güldürdü.

Yayınlanma: 21.11.2015 - 16:45
Abone Ol google-news



Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlenen toplantı sanatçıların da katılımıyla Başakşehir'deki Mall Of İstanbul AVM'de yapıldı. Etkinliğe sanatçılar Ebru Yaşar, Rana Alagöz, Zeliha Sunal, İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı. Sanatçılar, sigara kullanımı konusunda insanların bir yerden başlangıç yaparak sigaradan kurtulmaya çalışması gerektiğini ifade ederek bu konuda herkesin birbirine destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Toplantının en dikkat çeken konuşmalarından birini eski vali Mutlu yaptı. Mutlu, kendisini dinleyenlere 'en çok öpülen şey nedir? diye sordu. Anne, baba, sevgili, çocuk gibi cevaplar alan Mutlu şöyle devam etti: "İnsanın en fazla öptüğü şeyin sigara olduğunu düşünüyorum. Sabah erkenden kalkıp başlayanlar, gece son öpücüğü ona vererek uyuyanlar var."
Bu opücüğün aslında zararlı olduğunu herkesin bildiğini ancak yine de bağımlılığın sürdüğünü belirten Mutlu, "Bunlara rağmen onunla buluşmak için adeta can atıyoruz. Bunu kim getirdi de insanlık aleminin dudakları arasına bu nesneyi koydu? Amerikalıları kutlamak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ankara'da yürüyüş yaptığı sırada Bakanlıklar'dan Sıhhiye'ye kadar yürüdüğünü söyleyen Mutlu, "Her taraf sigara izmariti olmuş. Acaba insanlar kendilerini çok yalnız mı hissediyorlar. Halbuki bir arkadaşınız varsa size yetmesi lazım, eşiniz, çocuğunuz size yetmesi lazım. Size yetmeyen nedir ki size her gün dudaklarınızın arasına 20 tane, 40 tane koyabiliyorsunuz." dedi. Mutlu, sigara ile ilgili istatistiklerin kendisini umutlandırdığını ancak gördüğü manzaranın sigara kullanımı konusunda arzu edilen başarının sağlanamadığı noktasında olduğunu dile getirdi.

Sanatçı Ebru Yaşar, program sonunda diğer sanatçılarla birlikte Duman Avcıları isimli şarkıyı seslendirdi. Dernek Başkanı Mustafa Aydın ve Vali Mutlu da sanatçılarla birlikte toplantıyı izleyen vatandaşların arasına geçerek şarkıya eşlik etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler