Örgüt ‘olağan’ dedi

CHP’de İnce ve Oran, genel başkan seçimi yapılması için gerekli 600 imzayı toplayamadı.

Yayınlanma: 25.11.2015 - 07:03
Abone Ol google-news

CHP’de seçimin hemen ardından başlayan kurultayın ne zaman yapılacağı tartışmaları dün itibarıyla sona erdi. Genel Başkan seçimli olağanüstü kurultay talebiyle delegeden imza toplayan Muharrem İnce ve Umut Oran, tüzük gereği toplanması gereken 600 imzaya ulaşamadı. Gereken sayıya ulaşılamadığı için imzalar da Genel Merkez’e iletilmeyecek. Bu nedenle CHP’de değişim tartışması 16-17 Ocak’ta yapılacak olan olağan kurultaya kaldı. İnce ve Oran’ın yanı sıra Mustafa Balbay’ın genel başkanlık için yarışa girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İnce, imza sürecinin ardından yaptığı açıklamada “2014 Eylül ayında 177 imza almıştım. 177 imzaya karşılık 415 oy almıştım. Bugün imza sayısı 500’e yakın. Bu delegelerle kurultay olsa, mevcut yönetimin oyu 300, bunun 100’ü milletvekili, 200’ü delegelerden. Aslında bu iş bitmiş. Partinin tarihinde ilk kez il ilçe kongreleri bitmeden PM kararı olmadan kurultay tarihi bildiriyorlar. Hukuk, adalet partiden ayrılmış. Bu tür yöntemlerle hukuk dışına çıkarak, tüzük dışına çıkarak sonuç alınacağını düşünmek bir gaflettir” dedi.

İnce, topladıkları imzaları Genel Merkez’e verip vermeyecekleri sorusuna da “Niye afişe edeyim ki onları? 601’i bulmadığımız için arkadaşlarımıza karşı tavrı engellemek için teslim etmeyeceğiz” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler