Demirtaş ABD’ye milletvekilleri kampa

1 Aralık’ta Washington’a gidecek olan Demirtaş ziyaret kapsamında ABD yönetimiyle de görüşme yapacak. HDP’li milletvekilleri ise kongre öncesi kampa girecek.

Yayınlanma: 26.11.2015 - 01:52
Abone Ol google-news



Geçirdiği üst solunum yolları ameliyatının ardından Ankara’da 42 ülkenin büyükelçilik temsilcileriyle bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yurt dışı ziyaretlerinde bulunacak.

1 Aralık’ta ABD’ye gidecek Demirtaş, burada çeşitli düşünce kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yapacak.

Demirtaş’ın ABD ziyareti kapsamında gerçekleştireceği temasların Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler üzerine olacağı belirtilirken, Demirtaş ve beraberindeki HDP heyetinin ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve ABD Hükümet temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

HDP’nin 17 Ocak 2016’da düzenleyeceği kongre öncesi eğitim kampı düzenlenecek. HDP’li vekiller ve parti yöneticilerinin katılacağı kampın yerinin güvenlik nedeniyle açıklanmayacağı belirtiliyor. Kampta yeni milletvekillerine parlamento çalışmalarına yönelik eğitim verileceği ve HDP’nin yol haritasına yönelik çalışmalar yapılacağı dile getiriliyor.

Kampta, parti içinde “kafa karışıklığı” ve “dağınıklık algısına” neden olan söylem farklılığı konusunda partinin barış siyaseti üzerine kurulu politikalarının tartışılacağı belirtiliyor. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın TBMM Başkanvekili olmasının ardından grup başkanvekilliği görevine Besime Konca ya da Çağlar Demirel’in gelmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler