'Öldürmekle bitmeyiz'

Genel Kurula Tahir Elçi’nin fotoğraflarıyla katılan HDP’liler, AKP’li Naci Bostancı’nın Elçi’yi anan konuşması sırasında “Katilsiniz” diye bağırdılar. CHP’li Aytuğ Atıcı da “Bizleri, öldürerek bitireceğinizi mi zannettiniz? Ankara’da bizi öldürerek, Diyarbakır’da Baro Başkanı’nın, Suruç’ta gençlerin öldürülmesiyle bizi bitireceğinizi mi zannettiniz?” dedi.

Yayınlanma: 28.11.2015 - 22:28
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu hükümet programını görüşmek üzere toplandı. Liderlerden sadece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı Genel Kurul’a, HDP’li milletvekilleri dün öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin fotoğraflarıyla katıldı.

Görüşmeler sırasında söz alan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise Genel Kurul kürsüsünden gazetemiz Cumhuriyet’in dünkü manşeti ile Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’ün tutuklanması için sebep gösterilen haberinin bulunduğu manşetli gazetemizi gösterdi. Atıcı, “İşte saygın bir gazete... Sizin teröristlere gönderdiğiniz silahları tek tek göstererek açıklayan gazetecileri siz hapse attırdınız. Resimleri ve belgeleriyle çekmişler IŞİD bayrağı dalgalanan yere silah ticaretini belgeleyen haberler yayımlandı. Bu yiğit bir giderler bin gelirler. Bizleri, öldürerek bitireceğinizi mi zannettiniz? Ankara’da bizi öldürerek, Diyarbakır’da Baro Başkanı’nın öldürülmesiyle, Suruç’ta gençlerin öldürülmesiyle bizi bitireceğinizi mi zannettiniz? Bir ölüp milyonların geleceğini öğrendiğinizde şaşkınlıktan küçük dilinizi yutacaksınız” dedi. CHP’li Bülent Tezcan da kürsüye Cumhuriyet’in manşetleriyle çıktı.

HDP ve CHP’nin grup önerileri üzerine söz alan milletvekillerin açıklamalarının ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman “sataşma” gerekçesiyle CHP’li Veli Ağbaba’ya söz verdi. Kahraman, Ağbaba’ya, “Yeni bir sataşmaya yer vermeden lütfen değerlendirmelerinizi yapın” deyince, Ağbaba, “Ben sataşacığım, Sayın Tuğrul Türkeş’e sataşacağım. Huzurlarınızda Tuğrul Türkeş’e soruyorum. Sayın Türkeş siz dediniz ki, ‘Vallahi billahi bu silahlar Türkmenlere gitmiyor.’ Diyorum ki, gelin burada yemin edin bu silahlar Türkmenlere mi gidiyordu, yoksa katil örgüt IŞİD’e mi gidiyordu” dedi.

 

Görüşecek tarafı yok

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Tahir Elçi’nin aylardır “hedefleştirilen bir psikolojik kampanyadan sonra bir suikast timi tarafından sokak ortasında katledildiğine” vurgu yaparak, hükümet programının “Nusaybin, Cizre, Silopi sokaklarında uygulandığıın, oralarda 12 Eylül döneminde bile yapılmayan, günlerce süren sokağa çıkma yasağı olduğunu” vurguladı. AKP’lilere, “Neredeyse ülkemizi Ortadoğu’daki savaşın merkezine çekecek şekilde halklara en büyük faturayı getireceksiniz” diye seslenen Baluken, “Bu Hükümet programının Meclis kürsüsünden görüşülecek bir tarafı kalmamıştır. Baro Başkanı’nı katleden, sivil insanları katleden, gazeteciyi cezaevine tıkan, Türkiye’yi bölgesel savaşın eşiğine getiren bir program gerekçe gösterilerek burada Baro Başkanı’nın katledilmesi olayıyla ilgili söz hakkımız gasbedemezsiniz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler