CHP Ankara’dan da destek: Sicilimize yeni leke

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, “Can ve Erdem’in tutuklanması basın özgürlüğü sicilimize eklenen yeni bir lekedir” dedi. Keskin, tutuklama kararının CHP için yok hükmünde olduğunu dile getirdi.

Yayınlanma: 29.11.2015 - 13:42
Abone Ol google-news

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, dün yaptığı açıklamada Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasının demokrasi ve basın tarihimizde kara bir leke olduğu söyledi. Kararın hukuksuz ve CHP için yok hükmünde olduğunu vurgulayan Keskin; “Tutuklama kararı Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yeni bir başlangıcın müjdecisidir” dedi.

Keskin, bu kararın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibinin korkularının tescili olduğunu ve bu haksız karara karşı susmayı tercih edenlerin tarihe utançla geçeceklerini söyledi. Keskin “halkın haber alma özgürlüğü” ne sarsılmaz bir inanç duyduklarını ve yaşanan tüm mağdurluklara karşı gösterilen dayanışma için teşekkür ettiğini söyledi.

Keskin, gösterilen dayanışmanın Türkiye’deki bütün kötülükleri yok etme yolunda önemli kilometre taşlarından biri olduğunu vurguladı.
Önceki gün gazeteci örgütlerinin Yüksel Caddesi’nde yaptıkları eyleme polisin yaptığı müdahaleyi şiddetle kınadıklarını ve bu müdahalenin “demokrasiden doğan haklara” karşı yapıldığını söyledi.
Dün Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye sıkılan kurşunun demokrasiye sıkıldığını söyleyen Keskin, “kurşun kimden çıkarsa çıksın” saldırıyı kınadıklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler