Meral Akşener meydan okudu

MHP Eski Milletvekili Meral Akşener kurultay çağrısı yaptı. Akşener, "Olağanüstü kurultay talebi, bir hesaplaşma ilanı değil, topyekun doğrulma ve iktidar seferberliğidir" dedi.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 09:58
Abone Ol google-news

<video:436871><video:436871>

MHP'de 1 Kasım seçimlerinin ardından başlayan kurultay tartışmaları devam ediyor. MHP'nin etkili isimlerinden Meral Akşener açıklama yaptı. Akşener, MHP Genel Başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna, "Ben ve arkadaşlarım ülkücü idarenin üzerimize yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazırız" dedi.

Akşener, bu sırada salondan "Başbakan Meral" sloganları yükselince "Sorunuza yanıt olmuştur" cevabını verdi.

Meral Akşener, kendisine destek veren kalabalık bir grubun katılımıyla Beşiktaş'ta bir otelde basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantının başında olağanüstü kurultay talebini paylaşan Akşener, "Parti tüzüğümüzün ve Siyasi Partiler Kanunu'nun bizlere tanıdığı demokratik bir hak olan ve parti mensuplarımızca dile getirilen 'Olağanüstü Kurultay' talepleri bildiğiniz gibi medyada geniş bir şekilde yer aldı. Bu talepler, Sayın Genel Başkan tarafından Başkanlık Divanı'nda yapılan konuşma ile reddedildi. Kendisi Kurultay'ın 18 Mart 2018 tarihinde yapılacağını açıkladı. Bu açıklama sonucunda tek seçeneğimiz, Olağanüstü Kurultay çağrısı için, hikmet, basiret ve ferasetine güvendiğimiz delegelerimize başvurarak onların desteğini almaktır" diye konuştu.

ÜST KURUL DELEGELERİNE 'OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI' ÇAĞRISI

Seçimli olağanüstü kurultay yapılabilmesi için parti tüzüğünün 'Olağanüstü toplantılarda seçim yapılabilir' şeklinde değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Akşener, üst kurul delegelerine olağanüstü toplantı için noter onaylı dilekçe vermeleri çağrısında bulundu.

"MHP'DE BİR İLKİ BAŞARACAKLAR"

Akşener, "Kurultay delegelerimiz, parti iradesi emanetinde olan ülküdaşlarımızdır. Ülkücülüklerinin gereğini yapacaklarına inancımız tamdır. Olağanüstü Kurultay talebimiz bir hesaplaşma ilanı değil, topyekûn doğrulma ve iktidar seferberliğidir. Geçmişe takılıp, geleceği kaybedemeyiz. Bir şeylerin niçin gerçekleşmediği değil, neden ve nasıl gerçekleştiği önemlidir. Tarihin kaydettikleri, tarihi gerçekleştirenlerdir. Tüm kalbimle inanıyorum ki, üst kurul delegelerimiz partimizde, MHP'de bir ilki başaracaklar, Olağanüstü kurultayımızı toplayarak iktidar yürüyüşümüzü başlatacaklardır. İnanıyor ve biliyoruz ki iktidarın tek alternatifi MHP'dir" dedi.

"NE KAYBEDECEK VAKTİMİZ, NE KIRACAK KALBİMİZ, NE DE DIŞLAYACAK ÜLKÜDAŞIMIZ VAR"

"Hiçbir mensubumuz MHP'den daha büyük ve daha önemli değildir" diyen Meral Akşener konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler tesadüfen bir araya gelmiş insanlar değiliz. Birçoğumuz gençliklerinin en güzel günlerini, hatta canlarını ülküleri için feda ettiler.

Bizim tavrımız parti içi muhalefet olarak değerlendirilemez. Bizler bir tercih değil, bir mecburiyet karşısındayız. Ne kaybedecek vaktimiz, ne kıracak kalbimiz, ne de dışlayacak ülküdaşımız var. Biz kirli ve gizli senaryoların bozulması için kararlıyız.

Türkiye'nin bekası söz konusu olduğunda, girdiğimiz mücadeleye kazanmak ve kaybetmek üzerinden bakmayız. Bakmaya da müsaade etmeyiz."

"NEFRET DİLİ, PARTİ İÇİ VE DIŞI SİYASETTEN UZAK TUTULACAK"

Hedeflerinin Atatürk ve Alparslan Türkeş'in ilkelerini esas alan politikalar üretmek olduğunu kaydeden Akşener, "Günlük amaçların ve siyasi çıkarların peşinde koşmayan, hukukun üstünlüğünü esas alan, iktidar olmak için siyaset yapan, yaşlıların tecrübesi ile gençlerin dinamizmini birleştiren, halkın sorunlarını dinleyen, gerektiğinde halka kulağını kaptırmaktan korkmayan, aklın eleştiri süzgecini kullanan, ortak akıl ve istişare yollarını açık tutan bir parti anlayışını tesis etmektir. Kadın ve gençlerimizin aktif ve etkin olarak partimizin karar organlarında yer alması sağlanacaktır. Nefret dili parti içi ve dışı siyasetten uzak tutulacak, sevgi ve saygı her kademede tesis edilecektir" diye konuştu.

ABDULLAH GÜL VE BÜLENT ARINÇ İLE GÖRÜŞTÜĞÜNE DAİR İDDİALARI YALANLADI

Meral Akşener, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Sizin, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bülent Arınç ile Sapanca'da toplantı yaptığınız iddia edildi. Böyle bir toplantı yapıldı mı?" şeklindeki sorusuna, Akşener, "Bu iddialara twitter üzerinden defalarca cevap vermeme rağmen iddialar devam etti. Ne Sapanca'da ne de Türkiye'nin başka yerinde ne Sayın Abdullah Gül ile ne sayın Bülent Arınç ne de sayın başka, başka, başka siyasetçilerle bir araya gelmedim. Geleceğe ya da MHP'ye ilişkin herhangi bir toplantıya katılmadım, görüşme yapmadım. Doğrusu bu iddianın tarafımdan yalanlanmasına rağmen bu yalanın devam etmesini çok şaşkınlıkla karşıladığımı ifade etmek isterim. MHP'ye mensup kişi ve siyasetçiler dışında hiç kimseyle siyaset konuşmadım" şeklinde yanıtladı.

"HÜR TÜRLÜ SORUMLULUĞU ALMAYA HAZIRIZ"

"Olası bir kongrede aday mısınız?" şeklindeki bir soruya ise Meral Akşener, "Ben ve arkadaşlarım ülkücü iradenin omuzlarımıza yükleyeceği hür türlü sorumluluğu üzerimize almaya hazırız" diyerek yanıtladı.

"BUGÜN ADAYIM DİYEN ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLİYORUM"

"Adaylığını açıklayan isimlerle işbirliği içinde misiniz?" şeklindeki bir soruya ise Akşener, "MHP'de görev yapan her ülküdaşımız aday olma hakkı vardır. Bugün adayım diyen arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hukuki tek bir metin üzerinden imza toplayacağız biz. Kurultayımız sağlandıktan sonra bu değişikliği yaparsak seçimli kongreye geçeceğiz. Ondan sonra yan yana gelişleri delegelerimiz sağlayacaktır. 22 yıldır aktif politika yapıyorum. Hep, işbirliği içinde rekabet derim. Önce kendi içimizde bu kavramı hayata geçirebilirsek güzel olur diye düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

"DELEGELERE BASKI VAR MI? SORUSU

Meral Akşener, delegelere baskı olup olmadığıyla ilgili bir soruya karşılık şunları söyledi:

"Böyle bir şey olsun istemem. Genel Merkez, sayın Genel Başkan olağanüstü kurultay çağrılarına cevap vermeyeceğini, bunun yapılamayacağını, kongrenin 2018'de olağan bir şekilde yapılacağını açıkladı. Baskı konusunu bilmiyorum ancak rekabetin oldukça renkli geçeceği kesin."

SALONDA 'BAŞBAKAN MERAL' TEZAHÜRATLARI

Bir gazetecinin "Eğer aday olmazsanız adaylıklarını açıklayan isimlerden destekleyeceğiniz bir isim olacak mı?" şeklindeki bir sorusu karşısında Akşener önce gülümsedi, yanıt vereceği sırada ise salondaki destekçilerinin, 'Başbakan Meral' şeklinde tezahüratları oldu. Akşener'in bunun üzerine, "Cevabı verdiler" şeklindeki açıklaması salondan büyük alkış aldı.

"BU MÜCADELEYİ BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Meral Akşener, "Genel Başkan olamazsanız, milletvekili olarak ya da başka bir görevle yolunuza devam mı edersiniz yoksa siyaseti noktalar mısınız?" şeklindeki bir soruya karşılık şu ifadeleri kullandı:

"Bu mücadeleyi arkadaşlarımızla birlikte başaracağımıza inanıyorum. Ancak farz-ı muhal olmadı. O zaman ben milletvekilliğine aday olmayacağım. MHP bünyesinde herhangi bir muhasipa, herhangi bir sandalyeye talip olmayacağım. MHP'nin bir üyesi olarak MHP için çalışan sade, sıradan ancak MHP'nin bir üyesi olmaktan gurur duyan bir üye olacağım."

"OY ALAMAMIŞSAK MİLLETİMİZİ SUÇLAYAMAYIZ"

MHP'nin son seçimde oylarının düşmesini değerlendiren Meral Akşener, "Bir ülkeyi yönetmeye talipseniz iddialı olmak zorundasınız. Bunun için de bir çok şeyi yapmak gerekir. Biz oy alamamışsak milletimizi suçlayamayız. Niye oy alamıyoruz sorusunu kendimize sorarız. Ben ve arkadaşlarım seçmenin bize niçin oy vermediği sorusunu sorduğumuzu ve seçmenimizin, milletimizin teveccühünü kazanacağımızı bilerek, inanarak yola çıktık" diye konuştu.

Olağanüstü Kurultayın olmaması ve genel başkanlık seçiminin yapılmaması durumunda bir B planı olup olmadığıyla ilgili bir soruya Meral Akşener şöyle yanıt verdi:

"Çok genç politikaya başladım. Çevremde, siyasette zaman zaman her yere iki atlı giden insanlar gördüm. Ama 37 yaşımdan beri politika yapıyorum ve her yere tek atla gittim. Şayet olağanüstü kongre başarılamadığı takdirde yine tekrarlıyorum milletvekilliğine ya da herhangi bir muhasip yere aday olmayacağım. MHP'nin sade, saygın bir üyesi olarak elimden geleni yapacağım. Yani tek bir yol var; B planı yok. Dolayısıyla başaracağız, başaracağız"

SİYASİ HAYATIM BOYUNCA 'PİLAVDAN DÖNENİN KAŞIĞI KIRILSIN" DEMİŞİMDİR

Bir gazetecinin, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istifaya davet edilemiyor. MHP'de Genel Başkana karşı bir korku var mı? Yoksa adaylar mı cesur değil?" şeklindeki sorusuna Akşener, "MHP, muhbir olmadan, şikayetçi olmadan, büyük maliyet ödeyebilmeyi başarmış sosyal ve siyasi bir harekettir. Dolayısıyla bizim içimizde korkak yoktur. Ancak kendi adıma şunu söyleyebilirim, kavga etme , mücadele etme konusunda bütün siyasi hayatım boyunca 'pilavdan dönenin kaşığı kırılsın' demişimdir. Dolayısıyla bunu korkaklık olarak adlandıramayız. MHP, en baştan en sonuna kadar bütün mensuplarına saygı içerisinde davranmayı şiar edinmiş siyasi bir harekettir" şeklinde yanıt verdi.

 

Aday gösterilmemişti

Akşener, 7 Haziran seçiminde İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e girmiş ancak, MHP yönetimi Akşener'i 1 Kasım'da aday göstermemişti.

MHP'de daha önce Sinan Oğan ardından da Koray Aydın olağanüstü kurultay çağrısı yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler