Tanrıkulu'ndan AKP'ye isyan: Lanet olsun

Tanrıkulu, uzun yıllardır arkadaşı olan Tahir Elçi'nin vefatı üzerine konuşurken, AKP'lilerin sataşması üzerine kürsüden indi.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 20:33
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu,AKP sıralarından gelen tepkilere, “Terbiyesizlik yapmayın, terbiyesizlik yapmayın” dedi, ardından, “Lanet olsun” diyerek kürsüden indi.

Meclis Genel Kurulu’nda, HDP’nin öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için Meclis araştırması açılmasına ilişkin verdiği grup önerisi görüşülüyor.

HDP’nin grup önerisi üzerinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Göz göre göre ölüme nasıl bu kadar sessiz kalabilirsiniz? Nasıl?” diye konuştu.

AKP sıralarından gelen tepkilere de Tanrıkulu, “terbiyesizlik yapmayın, terbiyesizlik yapmayın, dinleyin” karşılığını verdi.

Oturumu yöneten Meclis Başkanı İsmail Kahraman da , “Tanrıkulu, beyefendi, Sayın Tanrıkulu kullandığınız kelime uygun değil. Konuşma üslubunuzu lütfen doğru yapın” diye uyardı.

AKP'li ve CHP’li vekiller yerlerinden karşılıklı konuştu.

AKP sıralarından gelen sözlere de Tanrıkulu, “Bu kadar tahammülsüzlük, bir ölüm üzerine konuştuğumuz ortamda bu kadar tahammülsüzlük. Lanet olsun, başka bir şey söylemiyorum lanet olsun” diyerek süresi bitmeden kürsüden indi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler