İnternet yasası Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

Faruk Loğoğlu, internet yasasını AYM'ye götüreceklerini açıkladı.

Yayınlanma: 24.02.2014 - 14:16
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, internet yasası ile ilgili olarak, “Bu değişikliklerle birlikte bu yasayı yine Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Brüksel’de yaptıkları temasları anlatan ve çok yararlı geçtiğini belirten Faruk Loğoğlu, AB yetkililerinin çekincelerini anlattı. AB yetkililerinin Türkiye’yi çok yakından izlediklerini söyleyen Loğoğlu, “Üzerinde durdukları konular İnternet Yasası, HSYK Yasası, MİT Yasası oldu. Bu konuda ciddi sıkıntıları var. Hiç şüphe yok ki, AB Türkiye’deki gidişattan özellikle yasaklar ve erkler ayrılığı konusunda öteden beri rahatsızlar. Diyorlar ki, ‘biz bu olumsuz gelişmelerin farkındayız, ancak sesimizi fazla yükseltirsek Türkiye’nin AB’den tamamen uzaklaşmasından korkuyoruz, onun için sesimizi dengeli bir şekilde çıkartma çalışıyoruz’ diyorlar. Bu önemli bir itiraf, bir paylaşım” diye konuştu.

“İNTERNET YASASI’NI DEĞİŞİKLİKLERLE BİRLİKTE ANAYASA MAHKEMESİ’NE GÖTÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İnternet Yasası ile ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili eleştirilerde bulunan Loğoğlu, “Anayasa’nın 104. maddesinde Cumhurbaşkanı’na hükümet ile bir pazarlık yetkisi vermiyor. Biz Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu düşünce tarzını hem Anayasa’nın ilkesine uygun olmadığını, bir noktada Anayasa’nın emrettiği hükmü yerine getirmediği şeklinde ben algılıyorum. Bu değişikliklerle birlikte bu yasayı yine Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Devletin başı haksızlıktan bahsetmez, şikayet etme hakkı yoktur” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 7 bin kişinin yasa dışı dinlenmesiyle ilgili sorulara cevap veren Loğoğlu, “Bu dinleme konusu yeni gündeme girmedi. Paralel devlet iddiasının arkasını doldurmak için sürekli gündeme getiriliyor. Dinlenme olayı yeni değil, şimdi bu kadar sıklıkla gündeme getiriliyor. Niye o zaman gündeme getirmediler, üstüne gitmediler. Bunu bir siyasi oyuncak hale getirdiler” ifadelerini kullandı.

Loğoğlu, Meclis’te görev yapan gazetecilerin ana binadan başka bir binaya taşınacakları iddiasına ile ilgili olarak, “Biz bütün gazeteci arkadaşların istedikleri yerde, istedikleri kalıplar içinde özgürce görevleri yapmaları gerektiğini düşünüyoruz. Sizlerin ve arkadaşlarınızın hareket serbestisini kısıtlayacak her şeye karşıyız. Biz özgürlüğü kısıtlayacak herhangi bir adımı olumlu karşılamayız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler