Saray ‘sır küpü’ olacak

Erdoğan’ın ısrarla istediği Devlet Sırrı Yasası, Saray’a geniş yetki getiriyor.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 21:52
Abone Ol google-news

Hükümetin eylem planında bir yıl içinde çıkarılacağı belirtilen Devlet Sırrı Yasası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde iki kez TBMM gündemine getirildi. İnadın gerekçesi “Türk Ceza Yasası’nın yetersizliği” ve “basın yayın araçlarıyla yapılan yayınların devletin güvenliğini tehlikeye atması” olarak ifade edildi. Yasayla getirilecek düzenlemeler şöyle:

Başbakan karar verecek: Yasa ile bilgi ve belgelere devlet sırrı niteliği verme yetkisinin başbakan başkanlığında bir kurula verilebileceği aktarılıyor. Genelkurmay ve bakanlıkların, kendi görev alanlarına ilişkin bilgi ve belgeler için kurula teklif götürebilecekleri ifade ediliyor.

50 yıl mühür: Devlet Sırrı Kurulu, devlet sırrı niteliğinin süresine de karar verebilecek. Süresiz devlet sırrı niteliğine sahip bilgi ve belgeler ise ancak “50 yıl sonra” bu niteliklerini kaybedebilecek.

Mahkemelere bile sır: Devlet sırrı niteliği taşıyan bilgi ve belgeler kurulca mahkemelere verilmeyebilecek.

Sınırsız yetki: Devlet sırrı alanında Cumhurbaşkanlığı’na sınırsız yetki verilebileceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı ile ilgili bilgi ve belgelere tek başına sır niteliği kazandırabilecek.

Erdoğan’ın 5. torun sevinci

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 5. torunu dün İstanbul’da dünyaya geldi. Erdoğan gelişme nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’nde katılacağı programı iptal etti. Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Erdoğan’ın kızı Esra çiftinin üçüncü çocukları dün dünyaya geldi. Erkek bebeğin Ahmet Akif adında bir ağabeyi, Mahinur adında da ablası bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bilal- Reyyan Erdoğan çiftinden de Ömer Tayyip ve Ali Tahir adlı iki torunu daha bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler