Davutoğlu'ndan sert 'kaçak çay' tepkisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP ile neden görüşmeyeceklerine ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu, "Kendilerini ziyaret edecek bir misafire saygısızlık ifade eden açıklamalarından sonra HDP ile muhatap olamam" diye konuştu. Davutoğlu'nun hedefinde 'kaçak çay' açıklamasını yapan HDP'li Sırrı Süreyya Önder de vardı.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 10:52
Abone Ol google-news

<video:455016>

Hükümetine ve kendisine sert eleştiriler yönelten HDP yönetimine "randevu iptaliyle" yanıt veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sırbistan ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada bir kez daha HDP'yi hedef aldı.

"HDP ile neden görüşmeyeceğini" anlatan Davutoğlu, "Çok açık. Olan her şey kamuoyunun gözleri önünde oluyor. Randevu talebinde bulunurken hiç bir ayrım gözetmedik. Ama randevu talebinden sonra aynı tutumu sürdürmeleri, hakaret ifadeleri içeren açıklamalarından sonra onları muhatap almam şahsi ve konumum itibariyla mümkün değil" diye konuştu.

"Farklı fikirlere sahip olabiliriz. Ama samimiyete, uslüpta ciddiyete büyük önem veririm. Benim hayatımda kimseye nezaketsizlik görülmemiştir. Bana yapılan nezaketsizliğe izin vermem" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Millet adına tevazu göstermem. Ben randevu talep etmişim, sanki böyle bir göndem yokmuş gibi benden hesap soracaklarmış gibi konuştular. BArikatlarla hendeklerle Sur'u cehenneme çevirenlerden hesap sorsunlar" diye konuştu.

DTK'nin "hangi zemine oturduğu belli olmayan bir yapı" olduğunu söyleyen Davutoğlu, HDP'ye "Hani Türkiyelileşecektiniz" diye sordu.

HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in "kaçak çay" açıklamasını hatırlayan Davutoğlu, "Gitsin kaçak çayını kimlerle içecekse içsin, isterse Kandil'e gitsin bu film senaristi" ifadelerini kullandı.

HDP randevusunu iptal eden Davutoğlu'na CHP'den tepki


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler