Kılıçdaroğlu açıkladı: TÜRGEV değil GÖTÜRGEV

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savcıya talimatının belgesini gösterdi. Gizli ibareyle gönderilen belgede Erdoğan, Kaçak Saray ile ilgili bir yazı için Savılığa talimat vererek savcıdan konu ile ilgili kendisine bilgi vermesini de istemiş.

Yayınlanma: 29.12.2015 - 13:48
Abone Ol google-news

<video:455768>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

TÜRGEV'den Kılıçdaroğlu'na bağış daveti

- Gazeteciler doğru haber yaptılar diye hapishanelerde çürüyecekler. 32 gazeteci hapiste. Böyle hukuk mu olur? Egemenliğin üstünlüğü var. Vatandaşa gelince hukuk, kendilerine gelince hukuk yok. Benim söylediğim hukuktur diyorlar, yasaların değil, yasama organının değil benim dediğim hukuktur diyorlar.

- 17-25 Aralık olaylarını bile darbe olarak nitelendirdiler. O dönemde hırsızlığınız ortaya çıktı. Bir hükümetin, bir devletin milleti soyduğuna tanık olduk buna darbe dediler. Hepimiz darbeye karşıyız. Buna darbe diyorsunuz gelin hep birlikte araştıralım dedik, kabul etmediler.

- Bizim bir diktatör bozuntumuz var biliyorsunuz. Tutuyor, Cumhuriyet Savcılığı'nın gizli ibareli yazısını alıyor. Diyor ki o yazıyla ilgili bana bilgi verin. Sen kimsin ya? Kendi yazdığı her şeyi kanun kabul ediyor.

- Yazı ne? Efendim diyor, "Cumhurbaşkanına Sayıştay Kaçak Saray başlığıyla bir yazı çıkmış. Diyor ki savcıya kanuni işlem yapın, sonucundan da bana bilgi verin" diyor. Kimsin sen? Kim savcıya talimat vermeyi hangi yasa ön görüyor? Az önce ne dedim? Birileri kendisini hukuk olarak görüyor. Yazdığı her yazının da kanun metni olduğunu düşünüyor.

- Adalet Bakanlığı’nın genelgesinde ne diyor? Diyor ki Adalet Bakanlığı kamu davası açılması için Cumhuriyet Savcılara emir verme yetkisi AB’ye uyumla çıkarılan şu tarihli yasayla kaldırılmıştır diyor. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsam Adalet Bakanı bile talimat veremez diyor.

- Bunu diktatör bozuntusu bilmiyor mu? Elbette biliyor. Hukuk ayaklar altına alındı. Türkiye’nin çivisi çıktı. Türkiye’nin nereye gittiğini hepimiz oturup düşünmeliyiz. Cumhurbaşkanı bunu yaparsa sade vatandaşı ne yapacak? Cumhurbaşkanı nedir? 78 milyonun örnek alması gereken kişidir. Ve hukuksuzluk, kanunsuzluk yapıyor.

- Türkiye’nin en temel sorun alanlarından birisi hukuk sistemi. Sayın Davutoğlu gelecek, hoş geldin diyeceğiz. Konuşacağız, elbette konuşacağız. Neleri söyleyeceğini ben de merak ediyorum.

- Başkanlıkla ilgili gelecekse nasıl bir başkanlık sistemi olduğunu öğrenme fırsatı yakalayacağım. Bu sistemle ilgili bana anlattıklarını da sizinle paylaşacağım.

- Ekonomide nereye geldiğimiz. Bizi izleyen vatandaşlarıma şu soruyu sormalarını istiyorum; AKP’nin ekonomi politikası var mı? Diyebilirler ki olur mu efendim var tabii ki. Bak işte 2023’te şöyle olacak. O bir politika değil, hedeftir.

- Neleri yapacaksınız ki o hedefe yaklaşacaksınız? Böyle bir strateji yok. Çocuğu işsiz olan bir anneye sor bakalım. Sizin çocuklarınızın işi olunca sanıyorsunuz ki işsizlik sorun olmaktan çıktı.

Kılıçdaroğlu: TÜRGEV’in adı artık “GÖTÜRGEV - VİDEO

- Hele yolsuzluk almış başına gidiyor. Önce gidip TÜRGEV’e para yatıracaksın, sonra ihale alacaksın. Bu grup toplantılarından birinde Suudi Arabistan’dan 99 milyon dolar para geldiğini söylemiştim. Beni mahkemeye verdiler, ben de makbuzun tarihini ve numarasını hakime verdim. Dedi ki bunu ilgili bankadan isteyin, bakalım para var mı yoktu? Vakıflar Bankası yazıyı göndermiş. 99 milyon 999 bin 999 lirayı TÜRGEV’in hesabına yatırdı.

TÜRGEV'E BAĞIŞIN BELGESİNİ GÖSTERDİ

- TÜRGEV’in adı artık “GÖTÜRGEV” oldu; artık malı götüreceksin. Dış politikada bir sorun yoktu; herkesle çok iyiydik. Hatta o kadar ileri gittiler ki hiç kavga etmeyeceğiz. Siz sıfır sorun yaptınız da karşı mı çıktık?

- Kavga etmediğimiz hiçbir devlet yok. Buna da bir şey uydurdular. “Değerli yalnızlık” dediler. Neresi değerli? Perişan olmuşsun.

- Kimse unutmasın. ODTÜ Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli markalarından biridir. Öğrenciler ve öğretim üyeleri üzerine baskı kurmaya çalışıyorlar. Yıllardır orada namaz kılınıyor, ibadetlerini yapıyorlar. Bu provokasyona dikkat edin. 10'un üzerinde mescit var. Hiç kimse namaz kılıyor diye saldırıya uğramadı. ODTÜ'ler üniversitelerine sahip çıkacak.

- Diktatör bozuntusu 'gereğini yapın' diyor. Allah bilir savcıya yazı yazmıştır. ODTÜ'ye tankla, topla, TOMA'yla giremezsin. ODTÜ'ye girmek istiyorsan sınavla girersin. Ötekileştirme ile toplum ayrıştı. Türkiye'nin, dünyanın en önemli üniversitelerinden bir tanesine açıkça, utanmazca, alçakça saldırı yapıyorsunuz kabul edilemez. Diğeri siber saldırı ODTÜ görevini yapmıyor deniliyor. Bunlar doğruyu yansıtmıyor.

- Güneydoğu'daki çatışmalara ilişkin Kılıçdaroğlu, "Türkiye ateş yumağının içinde. Morglarda yer kalmadı, bebekler öldürülüyor. Ölen kadının cesedini ailesi alamıyor. Böyle bir travmayı Türkiye Cumhuriyeti yaşamadı. Suriye'deki fotoğraflara bakın, aynı fotoğraflar. Sorun kahramanlık yapma günü değil.

- Ülkeyi bu hale getiren, kan gölüne kim getirdi? Şehit haberleri geliyor. Ankara'daki beylerin çocukları oraya gidiyor mu? Bütün şehitlerimizin kanı AKP yöneticilerinin yakasındadır.

- Kahramanlık yapıyorsun geç onları. Onları külahıma anlat. Sen PKK ile oturup ne pazarlığı yaptın? Çık anlat. Faturayı şehitler ödüyor.

- Adamlar kalktılar kendi mahkemelerini kurdular.

- Hendekleri kimse savunamaz. Savunan adaletten, özgürlükten, hukuktan yana değildir.

- Kimlikler üzerinden, inanç özgürlüğü üzerinden siyaset yapılmaz.

- Hesabını sen soracaksın sevgili vatandaş.

- Oy kullanırken düşünün dedim.

- Erdoğan açıklama yaptı. 'Ne Kürt sorunu artık öyle bir şey yok' dedi. 180 derece çark. Fırıldak bile bu kadar hızla döner mi bilmiyorum. Doğu ve Güneydoğu'da kan gövdeyi götürüyor

- Bana 400 vekil verin bu işi bitirelim diyordu, hangi işi bitirdi?

- Esnaf perişan bir vaziyette. Yazık günah değil mi?

- Namus ve şeref bizim kutsalımızdır. Namusumuz ve şerefimiz üzerine söz verdiyse ya ölürüz ya da söylediğimizi yaparız. Ben sert bir biçimde sayın Erdoğan'ı eleştirdim tarafsızlığını koruyamadığı için. Tarafsız olacağına dair yemin eden o. Ben öyle bir yemin etmedim ben siyasi parti lideriyim ama o yemin etti tarafsız olacağına dair.

- Kul hakkını yiyen sensin, haramı da yiyen sensin.

- Yaptığım konuşma yenilir yutulur bir konuşma değildi ben de biliyorum ama sen bunu hakkettin. Sen Cumhurbaşkanı gibi konuşmuyordun, bir partinin genel başkanı gibi davranıyordu.

- Sen namus ve şeref kavramını da mı sıfırladın.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler