'Allahım çoluğun da çocuğun da hayırlısını versin'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül 'Allahım çoluğun da çocuğun da hayırlısını versin' dedi.

Yayınlanma: 27.02.2014 - 15:33
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Büyükçekmece'de esnafı ziyaret etti. Çarşı boyunca selamlaşmasına devam eden Sarıgül daha sonra bir sandalye üstüne çıkarak buradan vatandaşlara hitap etti.

Sarıgül konuşmasında, "20 yıldır İstanbul'u yöneten sevgili Kadir Ağabey'e şöyle seslenmemiz lazım; 'Sayın Başkanım, 20 yıldan beri Allahını seversen İstanbul'da bir tane baraj yaptın mı?' Bakın, küresel ısınma belli, susuzluk had safhada, barajlarımız bitti. Deniz suyunun barajlara verildiği söyleniyor. Ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. İnşallah böyle bir şey olmaz" dedi.

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR' DE TÜP BEBEK KONUSUNA ÇOK ÇOK ÖNEM VERECEĞİM"

Sarıgül, "Nasıl Şişli' de yüzlerce evladımızın, çocuğu olmayan anneyi tüp bebekle hayata ve evlatlara kavuşturdum, inşallah İstanbul Büyükşehir' de tüp bebek konusuna çok çok önem vereceğim" dedi.

Kreşleri önemsediğini belirten Sarıgül, "Özellikle 3-6 yaş arasındaki evlatlarımızın, özellikle çalışan anne babaların, memurlarımızın çocuklarının kreşe gitmesini önemsiyorum. Sağ olsun Sayın Başkanımız Kadir Topbaş da diyor ki 'ben İstanbul'un mahallelerine kreş yapacağım.' Sevgili Başkanım Allah senden razı olsun. Ama Kadir Ağabeyim 20 yıldan beri iktidardasın, 20 yıldır yapmadın da şu 30 günde mi yapacaksın. Negatif bir kampanya değil pozitif bir kampanya yapacaklarını belirten Mustafa Sarıgül, "Ama sorularımız da olacak. Özellikle Kadir Ağabeyin, şu sorumuza cevap vermesini önemle rica ediyorum; 'AKBİL'den gelen paralar nereye gidiyor? AKBİL komisyonunda halk otobüslerinin neden temsilcileri yok?'. Halk Otobüsleri Derneği'nin vereceği bir tane mali müşavir, bir tanede avukatımız, 30 Mart'tan sonra inşallah hemen o hafta içerisinde, hemen o gece otobüs sahiplerinin ödemesi, o sabah hesaplarına yatacak" şeklinde konuştu.

"SARIGÜL ÖZAL'IN PRATİK ÇÖZÜMLERİNİ TAKİP EDİYOR"

Eski milletvekili Gaffar Yakın'ın kendisine anlattığı bir mektuplaşmadan bahseden Sarıgül, "Bir evlat mektup yazıyor, diyor ki 'baba ben okuluma gidip gelemiyorum. Bana 8 bin lira para lazım ki bir araba alabileyim okula gidip gelmek için'. O baba da evladına mektup yazıyor, 'benim maaşımla sana 8 bin liraya göndermem mümkün değil. Sen okula otobüsle, toplu taşıma araçları ile gidersen çok memnun olurum.' O mektubu yazan evlat Erdal İnönü. O mektuba cevap veren de Türkiye Cumhuriyetinin 1. Başbakanı, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü. Allahım çoluğun da çocuğun da hayırlısını versin inşallah" dedi.

Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sarıgül Özal'ın pratik çözümlerini takip ediyor, Profesör Erdal İnönü'nün nezaketini, zarafetini, dürüstlüğünü, devlet adamlığını takip ediyor. Sarıgül diyor ki, 'bismillah diyerek inançlarımıza saygı gösteren, cumhuriyetimizin değerlerini geliştirip güçlendiren bütün yurttaşlarımızla el ele kol kola omuz omuza olacağız."

Sarıgül daha sonra çarşıdaki esnaf ile selamlaşmasına devam etti. Bir dükkana giren Sarıgül'e burada dükkan sahibi bir liste verdi ve "Daha önce verdiklerim bu listedekileri yaptı" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler