Cumhuriyet soruları yanıtsız... Kahraman ‘risk’ almadı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP’li Uğur Bayraktutan’ın ‘Cumhuriyet’e vergi incelemesi’ ve CHP’li Barış Yarkadaş’ın Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına ilişkin sorularını ‘içtüzüğe aykırı’ gerekçesiyle iade etti.

Yayınlanma: 07.01.2016 - 22:40
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın Cumhuriyet’le ilgili vergi incelemesi ile Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki soru önergelerini içtüzüğe aykırı bularak iade etti.

CHP’li Bayraktutan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde Cumhuriyet hakkında başlatılan vergi incelemesini anımsattı. Gazete hesaplarının son olarak 2010 yılında incelendiğine işaret eden Bayraktutan, şu sorulara yanıt istedi:

‘Neden inceleniyor?’

“Cumhuriyet gazetesinin 2.5 yıl önce incelenmiş hesaplarının yeniden incelenmesinin sebepleri nelerdir? Hükümetiniz tarafından Cumhuriyet gazetesinin üzerinde bir baskı oluşturulduğu yönündeki iddiaları doğru mudur? Cumhuriyet gazetesine gösterilen hassasiyet emsal başka kurumlara da gösterilmekte midir, örnekleyerek açıklar mısınız? 17-25 Aralık yolsuzluksoruşturması yönünde verilen Meclis Araştırma Komisyonu kurulması yönündeki teklifleri reddederken, sırf Cumhurbaşkanı hedef gösterdi diye Cumhuriyet gazetesinin hedef alınmasının amacı Cumhuriyet gazetesini susturmak mıdır, yoksa Cumhuriyet’e karşı başlatılan bir rövanş mıdır?”

‘Tutuklu mu esir mi?’

CHP’li Yarkadaş da, yine Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği 14 soruluk önergesinde, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle İstanbul Emniyeti’nde önemli görev değişiklikleri yapıldığını anımsattı. Yarkadaş, değişikliklerle birlikte 17-25 Aralık operasyonlarından sonra göreve getirilen İstihbarat, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlar ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube müdürlerinin görev yerlerinin değiştirildiğine işaret etti. Yarkadaş, Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

“AKP Siirt Milletvekili Yasin Aktay’ın, 18 Mayıs günü Siirt’te ‘O silahlar Özgür Suriye Ordusu’na gidiyordu’ sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Haberlerin ardından tek dava açmayan yargı, neden dava açmak için 1 Kasım seçim sonuçlarını beklemiştir? Can Dündar ve Erdem Gül, bu koşullarda Silivri’de tutuklu mudur? Yoksa esir midir?”

Her iki soru önergesini de değerlendiren Meclis Başkanı Kahraman, yanıt istenen soruları “içtüzüğe aykırı” buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler